19.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Φεστιβάλ υγείας με βάση το τσάι ξεκινά στην Σαγκάη

Η τοπική υγειονομική αρχή έχει ξεκινήσει ένα φεστιβάλ καλλιέργειας τσαγιού για να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα υγιεινά ποτά και να μειώσει την πρόσληψη ροφημάτων με προσθήκη ζάχαρης. Μαζί με το φεστιβάλ, μια σειρά από εκδηλώσεις που επικεντρώνονται στην υγιεινή διατροφή και ποτά, την πρόληψη και τον έλεγχο χρόνιων ασθενειών, την ψυχική υγεία και την παραδοσιακή κινεζική ιατρική φροντίδα θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πόλη, με διοργανωτές όπως το Κέντρο Προώθησης Υγείας της Σαγκάης και το Κέντρο της Σαγκάης για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων, δήλωσε τη Δευτέρα.

tsai festival kina

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αυξανόμενη κατανάλωση ποτών με προσθήκη ζάχαρης είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία στην Κίνα. Η ετήσια παραγωγή ποτών στην Κίνα αυξήθηκε από 14,9 εκατομμύρια τόνους το 2000 σε 181,4 εκατομμύρια τόνους το 2022 και τα ποτά με προσθήκη ζάχαρης αντιπροσωπεύουν πάνω από το 95 τοις εκατό του μεριδίου αγοράς. Η υπερκατανάλωση τέτοιων ποτών μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους ασθενειών και επιβαρύνσεις για την υγεία, όπως τερηδόνα, υπερβολικό βάρος και παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι οδηγίες διατροφής του έθνους προτείνουν ότι ένας ενήλικας πρέπει να πίνει 1.500 έως 1.700 χιλιοστόγραμμα νερού κάθε μέρα και να προτιμάει νερό ή τσάι χωρίς ζάχαρη.

«Το φεστιβάλ τσαγιού είναι μια μακροπρόθεσμη εκδήλωση, η οποία θα εισαγάγει δραστηριότητες που σχετίζονται με την υγεία σύμφωνα με διαφορετικές εποχές με χαρακτηριστικά χαιπάι (στυλ Σαγκάης) για να προσελκύσει περισσότερους κατοίκους, ειδικά νέους», δήλωσε ο Wang Tong από την Επιτροπή Υγείας της Σαγκάης. «Η Σαγκάη είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διανομής και εισαγωγής τσαγιού στην Κίνα και εξαιρετικά προϊόντα τσαγιού και πολιτισμός διαδίδονται σε όλο το έθνος και τον κόσμο από τη Σαγκάη. 

sagkai

Θέλουμε να καθοδηγήσουμε τους κατοίκους να πίνουν υγιεινό τσάι και να διαμορφώσουν μια υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής μέσω αυτής της εκδήλωσης», είπε. “Για να γίνει το φεστιβάλ πιο ελκυστικό και χρήσιμο, θα προσφερθεί ένα διαδικτυακό μάθημα για την παρασκευή τσαγιού, τη γνώση για την αξιολόγηση της ποιότητας του τσαγιού, τα αφεψήματα από βότανα και τη διάκριση μεταξύ καθαρού τσαγιού και ροφημάτων τσαγιού με προσθήκη ζάχαρης.»

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα