25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πολύτιμες συμβουλές για τα smoothies

Με την άνοδο του πράσινου smoothie και των χυμών που ισχυρίζονται ότι μειώνουν τη φλεγμονή ή ρίχνουν τα κιλά, ας  εμβαθύνουμε στην υγεία και τη διαφημιστική εκστρατεία αυτών των υγρών λιχουδιών. Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη τους . Για να μην χάσουμε κανένα απο αυτά, πρέπει να δώσουμε προσοχή στις ακόλουθες συμβουλές.

smouthis 2

Αναγνωρίζεται ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, βελτιστοποιεί την πέψη και τροφοδοτεί το σώμα σας με υψηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών συστατικών, χυμών και smoothies φαίνεται σαν η ιδανική λύση για ένα γρήγορο και υγιεινό πρωινό. Χρησιμοποιούνται ως αποτοξίνωση, ως υποκατάστατα γευμάτων και ως σνακ μεταξύ των γευμάτων. Είναι όμως τόσο υγιείς όσο διαφημίζονται ότι είναι ή είναι απλώς μια άλλη διαφημιστική εκστρατεία στον κόσμο της ευεξίας, της δίαιτας και της απώλειας βάρους; Προφανώς, τα διατροφικά οφέλη των φρούτων και των λαχανικών είναι αδιαμφισβήτητα – ωστόσο ο χυμός ή η ανάμειξη διατηρεί αυτά τα οφέλη ή οι υγροί τρόποι κατανάλωσης χρησιμοποιούνται απλώς για διαφημιστική εκστρατεία για την υγεία;

Συμβουλές για κορυφαία smoothies

Για να διατηρήσετε τα smoothies σας υγιή και θρεπτικά, ενώ ταυτόχρονα αποτρέπετε τις θερμίδες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια ελαφριά βάση ,  για παράδειγμα, νερό, γάλα αμυγδάλου ή άπαχο γάλα. Αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται με μια επιλογή εποχιακών φρούτων, χρησιμοποιώντας ολόκληρο το φρούτο για την ενίσχυση της θρέψης  και ένα φυσικό γιαούρτι για πεπτικά οφέλη. Όταν χρησιμοποιείτε smoothies ως συμπλήρωμα γεύματος, οι γκουρού της υγείας προτείνουν συχνά να γεμίζετε το μπλέντερ με λάδι καρύδας, σπόρους chia ή ωμό αυγό για να προσθέσετε μια νότα λίπους και πρωτεΐνης στο ρόφημα.

Ενώ οι χυμοί φρούτων μπορεί να παρέχουν τις ίδιες συγκεντρώσεις βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, αυτό δεν συνοδεύεται από φυτικές ίνες – καθώς δεν καταναλώνεται ολόκληρο το φρούτο, μόνο ο χυμός του. Αυτή η απουσία φυτικών ινών οδηγεί σε γρήγορο και σημαντικό χτύπημα ζάχαρης, προκαλώντας στρες στον οργανισμό. Όταν επιλέγετε έναν χυμό, είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν γεμάτο με λαχανικά και λιγότερα φρούτα, για να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης. Εάν οι χυμοί αποτελούν σημαντικό συστατικό της διατροφής σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον τύπο του αποχυμωτή που χρησιμοποιείται για να κατανοήσετε τα πλήρη οφέλη για την υγεία.

smouthis 1

Φαινομενικά, τα smoothies είναι ο βασιλιάς όταν πρόκειται για βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Πράγματι, επειδή πολλά smoothies αναμειγνύουν ολόκληρο το φρούτο –σάρκα και φλούδες ως οντότητα– οι φυσικές ίνες του φρούτου διατηρούνται και η πέψη επιβραδύνεται. Αυτό σημαίνει ότι, αν και τα smoothies εξακολουθούν να φέρουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης και θερμίδων, αυτές εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος με πιο αργό ρυθμό, ενώ σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα