20.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εγκεφαλικό: Σημαντική βελτίωση της αποκατάστασης των ασθενών με τη χορήγηση αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων

Εγκεφαλικό: Η χορήγηση στους ασθενείς αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων νωρίτερα μετά τη θεραπεία του εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποκατάσταση των ασθενών Η χορήγηση αντιαιμοπεταλιακής φαρμακευτικής αγωγής εντός 24 ωρών από τη μηχανική θρομβεκτομή, μια αποτελεσματική διαδικασία για το εγκεφαλικό επεισόδιο, μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να αναρρώσουν με μεγαλύτερη επιτυχία και να αποτρέψει τα άτομα υψηλού κινδύνου από το να υποστούν πρόσθετα εγκεφαλικά επεισόδια, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα στο 20ό ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Νευροεπεμβατικής Χειρουργικής (SNIS).

redbloodcellsts

Red Blood Cells

Τα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα εμποδίζουν τον σχηματισμό θρόμβων αίματος (και ενδεχομένως την πρόκληση εγκεφαλικών επεισοδίων), εμποδίζοντας τα αιμοπετάλια να κολλήσουν μεταξύ τους. Ωστόσο, αυτό το φάρμακο μπορεί, επίσης, δυνητικά να προκαλέσει εγκεφαλική αιμορραγία εάν χορηγηθεί σύντομα μετά από μηχανική θρομβεκτομή. Για να βρουν έναν τρόπο να χρησιμοποιούν με ασφάλεια αυτό το απαραίτητο φάρμακο χωρίς να προκαλούν πρόσθετο κίνδυνο για τους ασθενείς, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από 190 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε αυτή τη θεραπεία μεταξύ 2016 και 2020 και κατηγοριοποίησαν τους ασθενείς με βάση εκείνους που έλαβαν αντιαιμοπεταλιακή φαρμακευτική αγωγή λιγότερο από 24 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση και εκείνους που έλαβαν το φάρμακο αργότερα. Στη μελέτη τους με τίτλο “Ασφάλεια και λειτουργικά αποτελέσματα με την πρώιμη έναρξη αντιαιμοπεταλιακής θεραπείας μετά από μηχανική θρομβεκτομή σε επείγοντα εγκεφαλικά επεισόδια απόφραξης μεγάλων αγγείων: Μελέτη μητρώου ενός ιδρύματος”, οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν αντιαιμοπεταλιακή φαρμακευτική αγωγή εντός 24 ωρών από τη μηχανική θρομβεκτομή ήταν σημαντικά πιο ανεξάρτητοι σωματικά κατά την έξοδο από το νοσοκομείο σε σχέση με τους ασθενείς που έλαβαν την αντιαιμοπεταλιακή αγωγή αργότερα. Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε και μακροπρόθεσμα, με τους ασθενείς που έλαβαν νωρίς αντιαιμοπεταλιακή φαρμακευτική αγωγή να έχουν πολύ καλύτερες βαθμολογίες σωματικής λειτουργικότητας ένα μήνα και τρεις μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι η χορήγηση αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων στους ασθενείς νωρίτερα οδήγησε σε αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικής αιμορραγίας μετά τη χειρουργική επέμβαση.

stroke c

“Η συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας”, δήλωσε η Dr. Hepzibha Alexander, ειδικευόμενη νευροχειρουργός στο νοσοκομείο Ascension Providence στο Southfield του Michigan και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. “Η εύρεση ενός νέου τρόπου ασφαλούς χρήσης αυτού του ήδη βασικού φαρμάκου αποτελεί ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός για να βοηθήσουμε τους ασθενείς να ευημερήσουν μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο”.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα