9.8 C
Athens
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Γεμιστά κολοκυθάκια: Πώς να φτιάξετε γεμιστά καλοκυθάκια στην κατσαρόλα;

Η παρασκευή γεμιστών κολοκυθιών σε κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των κολοκυθιών με αλμυρές γεμίσεις για ένα χορταστικό γεύμα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία της παρασκευής γεμιστών κολοκυθιών.

kolokithakia 2

Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα ή ρύζι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους (φρέσκες ή κονσέρβες)
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο και θρυμματισμένο λουκάνικο ή κιμά (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο, για μαγείρεμα
  • Φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

kolokithakia 1

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα κολοκυθάκια. Κόβουμε την άκρη του μίσχου από κάθε κολοκυθάκι και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τη σάρκα από το κέντρο, δημιουργώντας μια κούφια κοιλότητα για τη γέμιση. Αφήνουμε στην άκρη τη σάρκα που έχει αφαιρεθεί για μελλοντική χρήση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε την πιπεριά κομμένη σε κύβους και την κρατημένη σάρκα κολοκυθιού στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τη μαγειρεμένη κινόα ή το ρύζι, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το μαγειρεμένο λουκάνικο ή τον κιμά (αν χρησιμοποιείτε), την αποξηραμένη ρίγανη και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Προθερμάνετε την κατσαρόλα σας σε μέτρια φωτιά και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο για να μην κολλήσει. Αραδιάζουμε τα μισά κολοκυθάκια που έχουν κουφώσει στην κατσαρόλα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ρίξτε γενναιόδωρα το μείγμα της γέμισης σε κάθε μισό κολοκυθάκι, πιέζοντάς το απαλά για να το συσκευάσετε. Πασπαλίστε τριμμένη παρμεζάνα πάνω από κάθε μισό γεμισμένο κολοκυθάκι. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε τα κολοκυθάκια να ψηθούν για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να ζεσταθεί η γέμιση. Μόλις ψηθούν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, αν θέλετε, και απολαύστε τα λαχταριστά γεμιστά κολοκυθάκια σας κατευθείαν από την κατσαρόλα!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα