25.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΟΥ: Παγκόσμια έκκληση για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Σε μια προσπάθεια να κατανοηθεί καλύτερα η εξελισσόμενη διακυβέρνηση σχετικά με τη θερμότητα και την υγεία, το Παγκόσμιο Δίκτυο Πληροφοριών για την Υγεία για τη Θερμότητα, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το πρόγραμμα HIGH Horizons, ζητά την υποβολή Σχεδίων Δράσης για τη Θερμότητα, Εθνικών Σχεδίων Προσαρμογής Υγείας και σχετικά έγγραφα διακυβέρνησης που περιέχουν συστατικά για την υγεία της θερμότητας από όλο τον κόσμο.

who

Τα συλλεγόμενα σχέδια θα παρέχουν πληροφορίες για αναλύσεις πολιτικής της συνολικής και θεματικής κάλυψης και του περιεχομένου των υπαρχόντων σχεδίων: πού βρίσκονται, ποιους προστατεύουν και πώς. Αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει επίσης το Δίκτυο να ενημερώσει τον παγκόσμιο κατάλογο των προσπαθειών πολιτικής για την υγεία της θερμότητας.

«Θέλουμε μια καλύτερη προοπτική για το πώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ανταποκρίνονται στους αυξανόμενους κινδύνους της ακραίας ζέστης για την υγεία», εξηγεί η Joy Shumake-Guillemot, επικεφαλής του Κοινού Γραφείου WMO-WHO για το Κλίμα και την Υγεία, «Για παράδειγμα, πώς είναι νέα στοιχεία για τη ζέστη και την επαγγελματική υγεία, την υγεία της μητέρας και του παιδιού και την ψυχική υγεία που ενσωματώνονται σε επενδύσεις ετοιμότητας και πολιτική σε επαρχιακό, δημοτικό ή εθνικό επίπεδο;»

Όλα τα ενεργά σχέδια που λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις της υπερβολικής ζέστης στην υγεία μπορούν να υποβληθούν σε αυτήν την ανασκόπηση. Τα σχέδια μπορούν να υποβληθούν σε οποιαδήποτε γλώσσα και τα σχέδια που δεν είναι δημόσια διαθέσιμα μπορούν να υποβληθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς. Η προθεσμία υποβολής για συμπερίληψη στην αναθεώρηση είναι η 30η Απριλίου 2024, ωστόσο το Δίκτυο δέχεται πάντα τις υποβολές των Σχεδίων Δράσης για την Υγεία της Θερμότητας για τη διαδικτυακή του βιβλιοθήκη και τον παγκόσμιο κατάλογο εθνικών και υποεθνικών σχεδίων.

Τι είναι το Σχέδιο Δράσης για τη Θερμική Υγεία;

Τα Σχέδια Δράσης για τον καύσωνα είναι ολοκληρωμένες πολιτικές και στρατηγικές που αναπτύχθηκαν από αρχές δημόσιας υγείας και άλλους σχετικούς φορείς σε επίπεδο πόλης, πολιτείας/επαρχίας ή ομοσπονδιακό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην υγεία των ακραίων καύσωνα στους πληθυσμούς. Αυτά μπορεί να είναι αυτόνομα σχέδια ή προστασία υγείας ενσωματωμένες σε ευρύτερες πολυτομεακές στρατηγικές διαχείρισης καταστροφών, κλίματος ή έκτακτης ανάγκης.

who a

Τα σχέδια περιλαμβάνουν συνήθως συστάσεις, πρωτόκολλα και μέτρα για την πρόληψη των δυσμενών επιπτώσεων της υπερβολικής ζέστης κατά τη διάρκεια της περιόδου καύσωνα και φέρνουν κοντά τους φορείς για την καλύτερη κατανόηση και διαχείριση του κινδύνου θερμότητας σε μεγαλύτερα χρονοδιαγράμματα. Τα σχέδια δράσης για τη θερμότητα και τα πρωτόκολλα για την πρόληψη της θερμότητας μπορούν επίσης να ισχύουν για τους χώρους εργασίας, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις αθλητικές εκδηλώσεις και τις εκδηλώσεις μαζικής συγκέντρωσης.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα