23.1 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπάιντεν: Φιλοξενεί τον Ιάπωνα πρωθυπουργό στέλνοντας μήνυμα στην Κίνα

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φιλοξένησε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Κισίντα Φούμιο για μια κρατική επίσκεψη την Τετάρτη που περιελάμβανε μια κρίσιμη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, ενισχύοντας τη δέσμευσή του για ενίσχυση των ζωτικών εταιρικών σχέσεων στον Ινδο-Ειρηνικό εν μέσω μιας στρατιωτικά και οικονομικά αναζωογονημένης Κίνας. Πάνω από 70 θέματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων τομέων αναμένεται να ανακοινωθούν στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης μεταξύ Μπάιντεν και Κισίντα, σύμφωνα με ανώτερα διοικητικά στελέχη.

Αυτά περιλαμβάνουν τη δέσμευση για αλλαγή της δομής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ιαπωνία για τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο ενσωματώνονται οι ιαπωνικές και αμερικανικές δυνάμεις, η ίδρυση ενός «στρατιωτικού βιομηχανικού συμβουλίου» για να αξιολογήσει πού οι δύο χώρες μπορούν να παράγουν από κοινού αμυντικά όπλα για τη βελτίωση της συνεργασίας και στοιχεία που σχετίζονται με την ενσωμάτωση Η αντιπυραυλική άμυνα μεταξύ ΗΠΑ, Αυστραλίας και Ιαπωνίας, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

mpainten

Οι ανακοινώσεις αποτελούν όλες μέρος μιας σημαντικής ενημέρωσης της στρατιωτικής συμμαχίας των εθνών, αλλά τα στοιχεία τους θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να εφαρμοστούν – συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής στη δομή των αμερικανικών δυνάμεων, η οποία θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να επιλύσουν και οι δύο χώρες, σημείωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος. Μιλώντας στο South Lawn του Λευκού Οίκου το πρωί της Τετάρτης, ο Μπάιντεν προανήγγειλε τη «μνημειώδη συμμαχία μεταξύ των δύο μεγάλων δημοκρατιών μας».

«Μαζί, το κάναμε πιο κοντά, πιο δυνατό και πιο αποτελεσματικό από ποτέ στην ιστορία», είπε ο Μπάιντεν σε επίσημη τελετή άφιξης. Αναγνώρισε επίσης το δώρο της Ιαπωνίας με 3.000 κερασιές πριν από περισσότερα από 100 χρόνια ως σύμβολο αυτής της συμμαχίας, που ανθίζει κάθε άνοιξη στην Ουάσιγκτον, DC. Η Ιαπωνία έχει δεσμευτεί να φυτέψει 250 νέα δέντρα κατά μήκος του Tidal Basin για να τιμήσει τα 250α γενέθλια των ΗΠΑ το 2026.

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε την «καταστροφική» ιστορία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Ταξίδεψε στη Χιροσίμα πέρυσι για μια σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες της G7 και περιηγήθηκε στο Μουσείο Ειρήνης της Χιροσίμα, το οποίο εξιστορεί την τεράστια καταστροφή της αμερικανικής ατομικής βόμβας στην πόλη το 1945 στις τελευταίες ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα