9.4 C
Athens
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024

Πιπεριές συνταγή: Εύκολη συνταγή με πρωταγωνιστές πιπεριές τριών χρωμάτων

Μία από τις πιο εύκολες και πιο ζωντανές συνταγές με τρίχρωμες πιπεριές είναι ένα απλό αλλά νόστιμο Stir-Fried Three Pepper Medley. Αυτό το πολύχρωμο πιάτο όχι μόνο φαίνεται εκπληκτικό, αλλά έχει και μια γευστική γροθιά με ελάχιστη προσπάθεια. Δείτε πώς να το φτιάξετε.

piperies 2 1

Συστατικά:

  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Προαιρετικά: 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι ή πάπρικα για πρόσθετη θερμότητα (αν θέλετε)

Οδηγίες:

Ξεκινήστε πλένοντας καλά τις πιπεριές κάτω από κρύο νερό. Στη συνέχεια, κόψτε κάθε πιπεριά στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες ή κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Αφήνω στην άκρη. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή το γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες στο τηγάνι, απλώνοντάς τις ομοιόμορφα σε μία στρώση. Αφήνουμε τις πιπεριές να ψηθούν ανενόχλητες για 2-3 λεπτά για να αποκτήσουν ελαφρύ κάρβουνο στις άκρες. Μετά από λίγα λεπτά, δώστε τις πιπεριές μια γρήγορη ρίψη ή ανακατέψτε για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι οι πιπεριές να γίνουν τρυφερές-τραγανές και να καραμελώσουν ελαφρώς.

piperies 1 1

Αλατοπιπερώνετε τις πιπεριές και προαιρετικά νιφάδες τσίλι ή πάπρικα για πρόσθετη γεύση και θερμότητα. Ανακατεύουμε να ενωθούν, διασφαλίζοντας ότι το καρύκευμα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο. Μόλις ψηθούν οι πιπεριές στο επιθυμητό επίπεδο τρυφερότητας, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Μεταφέρετε το Stir-Fried Three Pepper Medley σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά ή πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί αν θέλετε. Αυτό το πολύχρωμο και γευστικό πιάτο είναι τέλειο ως συνοδευτικό ή ως αυτόνομο κυρίως πιάτο για χορτοφάγους. Γίνεται γρήγορα, εύκολα και ξεχειλίζει από τη φυσική γλυκύτητα και το τραγανό τρίχρωμο πιπέρι. Απολαύστε τις ζωντανές γεύσεις και υφές αυτής της απλής αλλά χορταστικής συνταγής!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα