22.9 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρινική συμφόρηση: Λόγοι για τους οποίους ξυπνάτε με ρινική συμφόρηση

Καταστρέφονται τα πρωινά σας λόγω ρινικής βουλώματος; Είναι σίγουρα μια συνεχής ενόχληση εάν η ρινική σας οδός σας προκαλεί πρόβλημα ειδικά όταν κοιμάστε. Για μερικούς ανθρώπους γίνεται σοβαρό όταν κοιμούνται και για άλλους είναι πιο σοβαρό όταν είναι ώρα να ξυπνήσουν. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα πρωινά σας καταστρέφονται από βουλωμένη μύτη; Μία από τις κύριες αιτίες της ρινικής απόφραξης είναι τα αλλεργιογόνα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αλλεργιογόνων που ενοχλούν μερικούς ανθρώπους περισσότερο από άλλους. Το πρώτο είδος αλλεργιογόνου pf είναι η γύρη. Αυτός είναι ένας αρκετά κοινός τύπος αλλεργίας που μπορεί να οδηγήσει σε βουλωμένη μύτη κατά τον ύπνο. Η γύρη μπορεί να εισέλθει στο σπίτι σας από το AC ή από τα παράθυρα.  

miti 2

Μούχλα

Το σπίτι σας μπορεί να έχει μούχλα και να μην το ξέρετε. Η μούχλα είναι επίσης ένας τύπος αλλεργιογόνων που μπορεί να είναι ο ένοχος πίσω από τη βουλωμένη μύτη τη νύχτα και το πρωί.

Καπνός τσιγάρου

Εκτός από τα αλλεργιογόνα, είναι και άλλα ερεθιστικά που προκαλούν επίσης ρινική συμφόρηση, για παράδειγμα η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) και ο καπνός του τσιγάρου.

Ορμονικές Αλλαγές

Η πρωινή σας βουλωμένη μπορεί επίσης να οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και της εγκυμοσύνης.

miti 1

Τρίχωμα κατοικιδίων

Οι αλλεργίες σας μπορεί να οφείλονται στο κατοικίδιό σας. Όχι, δεν είστε αλλεργικοί στο κατοικίδιο ζώο σας, αλλά τα κατοικίδια φέρουν τρίχωμα ή γύρη στη γούνα τους που μπορεί να είναι η αιτία. Αυτό μπορεί να αυξηθεί το πρωί εάν κοιμάστε δίπλα στο κατοικίδιο σκύλο ή τη γάτα σας. Ο τακτικός καθαρισμός και η περιποίηση του κατοικίδιου ζώου σας μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα.

Με την σωστή περιποίηση του οργανισμού αλλά και του χώρου που ζούμε, ενοχλήσεις όπως η ρινική συμφόρηση μπορούν να εξαληφθούν.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα