26.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027 με το πέρας της 4ετίας!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα είπε μεταξύ άλλων ότι: “Συμφωνώ με την αρχή της επικοινωνίας αντί της αντιπαράθεσης”, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν είναι από τις πρώτες χώρες σε ακρίβεια και υπογράμμισε πως οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν μειώσεις στον φόρο Προστιθέμενης Αξίας για τα τρόφιμα, εκτός αν προτείνονται εναλλακτικές φορολογικές επιλογές από την αντιπολίτευση.

ekloges

Σχετικά με τη φοροδιαφυγή και την απόδειξη εισοδημάτων, ανέφερε πως έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε να διασφαλιστεί η εντιμότητα της φορολογίας. Η σύνδεση των ηλεκτρονικών ταμειακών μηχανών με τους POS έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, παρά το πιθανό πολιτικό κόστος που επήλθε. Το έργο της πρώτης τετραετίας της κυβέρνησης επικεντρώθηκε στη μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την κατάργηση φόρων σε γονικές παροχές και έκτακτες εισφορές. Ως προς τη φορολογική κλίμακα, υποστήριξε την ιδέα της προοδευτικής φορολόγησης ως δίκαιη. Αναφέρθηκε επίσης στην αδυναμία παροχής 13ου και 14ου μισθού σε συνταξιούχους και στην ανάγκη μείωσης των εργοδοτικών εισφορών.

ekloge

Τέλος, υπογράμμισε κάτι πολύ σημαντικό αναφέροντας τις εκλογές, και πιο συγκεκριμένα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα διεκδικήσει τη νίκη με τον ίδιο ως αρχηγό. Επισήμανε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2027 και ότι θα αναλυθεί το έργο της κυβέρνησης στην κρίση του λαού, κάτι που όπως τόνισε θα γίνει μετά το τέλος της 4ετίας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα