13.2 C
Athens
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Φρυγανισμένο Farro με ντοματίνια και βασιλικό

 Το Farro για τους Ιταλούς είναι η  ζέα για τους Ελληνες, ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά, είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.
faro

 Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι farro
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

 

Οδηγίες:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το farro και το νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το farro και να απορροφηθεί το νερό.
  2. Όσο ψήνεται το φάρρο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μυρίσει.
  3. Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά ή μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.
  4. Μόλις ψηθεί το farro το προσθέτουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  5. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά, αφήνοντας το farro να φρυγανίσει ελαφρά και να απορροφήσει λίγους από τους χυμούς ντομάτας.
  6. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  7. Σερβίρετε το φρυγανισμένο farro με ντοματίνια και βασιλικό ζεστό, γαρνίροντας με επιπλέον φρέσκο ​​βασιλικό αν θέλετε.

faro 1

Αυτό το πιάτο είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό συνοδευτικό ή μπορείτε να το απολαύσετε ως ελαφρύ κυρίως πιάτο. Η γεύση ξηρών καρπών του farro συνδυάζεται τέλεια με τα γλυκά ντοματίνια και τον φρέσκο ​​βασιλικό. Απολαύστε αυτή τη συνταγή ως ένα ευέλικτο και χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο στο ρεπερτόριό σας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα