23.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Cate Blanchett: Εντυπωσιακή η Κέιτ Μπλάνσετ με φόρεμα που παρέπεμπε στην Παλαιστίνη

Η επιλογή φορέματος της Αυστραλιανής ηθοποιού Κέιτ Μπλάνσετ στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έχει πυροδοτήσει συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα πιθανό μήνυμα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη. Το μαύρο, άσπρο και πράσινο φόρεμα της Μπλάνσετ – χρώματα που αντικατοπτρίζουν την παλαιστινιακή σημαία – τράβηξε την προσοχή στο διαδίκτυο.

cate blanchett

Η ηθοποιός είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και έχει μιλήσει στο παρελθόν για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Τον Νοέμβριο του 2023, απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλώντας για άμεση κατάπαυση του πυρός. «Η σύγκρουση κόστισε και συνεχίζει να κοστίζει τις ζωές χιλιάδων αθώων ανθρώπων», είπε τότε η Μπλάνσετ.

«Δεν είμαι Σύρια. Δεν είμαι Ουκρανή. Δεν είμαι από την Υεμένη. Δεν είμαι Αφγανή. Δεν είμαι από το Νότιο Σουδάν. Δεν είμαι από το Ισραήλ ή την Παλαιστίνη. Δεν είμαι πολιτικός. Δεν είμαι καν ειδική. Αλλά είμαι μάρτυρας», είπε. Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την Blanchett ή τους εκπροσώπους της, η επιλογή του φορέματος έχει απήχηση σε ορισμένους χρήστες των social media που την ερμήνευσαν ως συμβολική χειρονομία.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα