19.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

ΟΗΕ HIV: Ηγέτες της πίστης βρίσκουν «κρυμμένα» παιδιά που ζουν με HIV

Κάθε ώρα, 11 παιδιά πεθαίνουν από AIDS, επομένως η εύρεσή τους και η παροχή θεραπείας είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, σύμφωνα με την οντότητα του ΟΗΕ UNAIDS, η οποία δημοσίευσε μια νέα έκθεση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ιμάμηδες, πάστορες και ιερείς προσεγγίζουν αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ενώ τα τρία τέταρτα των ενηλίκων που ζουν με HIV λαμβάνουν θεραπεία, μόνο τα μισά παιδιά λαμβάνουν θεραπεία, ανέφερε ο οργανισμός.

hiv c

Υπάρχουν ακόμη 1,7 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που ζουν με τον ιό HIV και είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, δήλωσε ο Stuart Kean, συγγραφέας του Compendium of Promising Practices on the Role of African Faith Community Interventions to End Pediatric and Adolescent HIV, που εκδόθηκε από το UNAIDS. και το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Προέδρου των ΗΠΑ για την ανακούφιση από το AIDS (PEPFAR).

«Αν γεννηθούν με HIV, τότε το 50 τοις εκατό από αυτούς θα πεθάνουν μέχρι την ηλικία των δύο ετών», είπε στο UN News. «Εάν δεν το κάνουν και αν δεν βρεθούν και δεν υποβληθούν σε θεραπεία, το 80 τοις εκατό από αυτούς θα πεθάνουν μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, επομένως υπάρχει πολύ μεγαλύτερη επείγουσα ανάγκη να βρεθούν αυτά τα κρυμμένα παιδιά».

Η νέα σύνοψη τεκμηριώνει 41 πολλά υποσχόμενες πρακτικές που παρέχουν στοιχεία για τους βασικούς ρόλους που έχουν διαδραματίσει οι θρησκευτικές κοινότητες. Αυτό περιλαμβάνει σημαντικά βήματα στον εντοπισμό μη διαγνωσμένων παιδιών που ζουν με HIV, τη βελτίωση της συνέχειας της θεραπείας, την υποστήριξη των εφήβων να έχουν πρόσβαση σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη, φροντίδα και θεραπεία και δίνοντας τη δυνατότητα σε ομάδες υποστήριξης συνομηλίκων να ενδυναμώσουν τα παιδιά και τους εφήβους που ζουν με HIV.

«Αυτή η έκθεση δείχνει πόσο ζωτικός είναι ο ρόλος των θρησκευτικών οργανώσεων για να βοηθήσουν τα παιδιά που ζουν με HIV να έχουν πρόσβαση σε σωτήρια θεραπεία, να υποστηρίζουν τις ανάγκες τους και να αντιμετωπίζουν το στίγμα», είπε ο Jacek Tyszko, Ανώτερος Σύμβουλος Προγράμματος στο UNAIDS. Νέα του ΟΗΕ. «Δείχνει επίσης τις προσεγγίσεις που ήταν πιο αποτελεσματικές, ώστε να μπορούν να κλιμακωθούν. Είναι μια έκθεση που θα βοηθήσει να σωθούν ζωές».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα