20.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Πεκάν παχυσαρκία: Μια χούφτα καρύδια πεκάν προωθεί την απώλεια βάρους

Μια μεγάλη χούφτα καρύδια πεκάν καθημερινά είναι αρκετή για να χάσετε βάρος και να αποτρέψετε τον διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι ξηροί καρποί περιορίζουν την παχυσαρκία και τη λιπώδη νόσο του ήπατος καθώς και μειώνουν τη φλεγμονή. Ερευνητές από το Texas A&M College of Agriculture and Life Sciences λένε ότι οι ιδιότητές του κάνουν τα καρύδια πεκάν υπερτροφή. Μόνο 22 ξηροί καρποί την ημέρα είναι αρκετοί για να κάνουν τη διαφορά σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients.

pecan apoleia varous

Pecan: Τι έδειξε η μελέτη;

Οι συν-ερευνητές τάισαν ποντίκια με δίαιτα πλούσια σε λιπαρά πριν τους δώσουν πεκάν. Διαπίστωσαν ότι τα πεκάν αύξησαν την ενεργειακή δαπάνη και μείωσαν τα κακά βακτήρια του εντέρου και τις φλεγμονές. Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι τα πεκάν ρυθμίζουν τη διάσπαση του λιπώδους ιστού και βοηθούν στην υγιή λειτουργία του ήπατος και των σκελετικών μυών. Η ομάδα παρατήρησε επίσης τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των πεκάν που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης μιας σειράς ασθενειών όπως οι παθήσεις της καρδιάς και του εντέρου.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πεκάν διατηρούν το σωματικό βάρος και προλαμβάνουν τον διαβήτη παρά την κατανάλωση δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Ο κύριος ερευνητής για τη μελέτη, Dr Luis Cisneros-Zevallos, καθηγητής κηπουρικής και επιστήμης τροφίμων δήλωσε: «Οι αριθμοί της παχυσαρκίας και του διαβήτη αυξάνονται στη σύγχρονη κοινωνία παγκοσμίως και η τάση στην κατανάλωση δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι ένας από τους κύριους λόγους εκτός από τον τρόπο ζωής και τη γενετική προδιάθεση.

«Οι άνθρωποι αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές και τώρα έχουμε δείξει ότι τα πεκάν είναι ένα υγιές εργαλείο που έχουν οι καταναλωτές στα χέρια τους. Αυτή η παρατήρηση είναι καίριας σημασίας όταν σχεδιάζουμε στρατηγικές για μελέτες, όσο περισσότερα γνωρίζουμε για τις μοναδικές λειτουργίες των πεκάν, τόσο περισσότερες είναι οι δυνατότητες δημιουργίας πιο υγιεινών προϊόντων.

pekan karidia adinatisma

«Τα πεκάν είναι οικονομικής και ιστορικής σημασίας για το Τέξας και τις ΗΠΑ και η παραγωγή τους παρέχει σταθερότητα στους αγρότες. Αυτή η εργασία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων χρήσεων και προϊόντων από πεκάν». Η μελέτη υποστηρίχθηκε από το Texas Pecan Board, το Τμήμα Γεωργίας του Τέξας και το Institute for Advancing Health Through Agriculture στο Texas A&M AgriLife.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα