20.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Θράκη γιατροί: Διαμαρτύρονται οι γιατροί της Θράκης για τις μετακινήσεις στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Τη μετακίνηση Χειρουργών από το ΠΓΝΑ στο Nοσοκομείο Ξάνθης καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (Ε.Ι.ΝΟ.ΚΥ.Θ) κάνοντας λόγο για μία «παγιωμένη πλέον, εμβαλωματική πρακτική των μετακινήσεων συναδέλφων Ειδικευμένων Ιατρών προς κάλυψη των ΔΙΑΡΚΩΝ και ΠΑΓΙΩΝ ελλειμμάτων των Νοσοκομείων της Θράκης».

nosokomeio 1 1

Αναλυτικά:

«Η μετακίνηση των συναδέλφων Παθολόγων από το ΠΓΝΑ στο ΓΝ Διδ/χου (που συνεχίζεται για τρίτο χρόνο) φαίνεται ότι για το Υπουργείο, την 4η ΥΠΕ και για τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων αποτελεί την πρόσφορη, ανέξοδη και, άκοπη διοικητικά και πολιτικά, λύση για την κάλυψη των αναγκών στα Νοσοκομεία προορισμού. Το νέο πακέτο μετακινήσεων που προστίθεται στην ¨πλάτη¨του ΠΓΝΑ αφορά την εντολή μετακίνησης Χειρουργών του ΠΓΝΑ, για εκτέλεση εφημεριών στην Χειρουργική  Κλινική του ΓΝ Ξάνθης. Επιπρόσθετα να σημειωθεί ότι εστάλει εντολή από την 4η ΥΠΕ για γνωμάτευση, από απόσταση, Ακτινογραφιών και Αξονικών εξετάσεων του Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Όλα αυτά παρά την τις επανειλημμένες ενστάσεις/διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών οργάνων των Νοσοκομειακών Ιατρών σε περιφερειακό και σε πανελλαδικό επίπεδο (με κορυφαίο όργανό μας την ΟΕΝΓΕ), καθώς και της άρνησης, για το ημέτερο ΠΓΝΑ (με τεκμηριωμένα από την μεριά τους επιχειρήματα) των Διευθυντών των δύο Πανεπιστημιακών Χειρουργικών Κλινικών του ΠΓΝΑ να “εκχωρήσουν” τους συναδέλφους ιατρούς του ΕΣΥ σε άλλα νοσοκομεία.

nosokomeio 3

Η νομοθεσία και η εργασιακή δεοντολογία του ιατρικού επαγγέλματος επιβάλλουν η όποια μετακίνηση να αφορά αιτιολογημένες ανάγκες, οι οποίες προσωρινά και εκτάκτως θα καλυφθούν με την διαδικασία της μετακίνησης, μέχρι να επιλυθούν από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, την  αρμόδια ΥΠΕ και το Υπουργείο με τον δέοντα και σαφώς λειτουργικά ΜΟΝΙΜΟ τρόπο, δηλαδή ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα