20.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Γάλα καφές: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν προσθέτουμε γάλα στον καφέ;

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τον αγαπημένο σας καφέ με γάλα χωρίς να σας ενδιαφέρουν πολύ οι παρενέργειες. Σκέφτεστε γιατί; Επειδή μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ο καφές που προστίθεται στο γάλα μπορεί να έχει μερικά εκπληκτικά οφέλη για την υγεία για τα οποία κανείς δεν μίλησε. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry , διαπίστωσε ότι η κατανάλωση καφέ σε συνδυασμό με μειώνει το πρήξιμο στο σώμα. Πως? Οι κόκκοι καφέ είναι φυσικά γεμάτοι με πολυφαινόλες και το γάλα περιέχει πρωτεΐνη. Όταν αυτά τα δύο αναμειγνύονται, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής. 

kafes 5

Στη μελέτη, οι ειδικοί έδειξαν ότι μόνο με την προσθήκη γάλακτος στον πρωινό καφέ σας, θα μπορούσατε να βοηθήσετε το σώμα σας να καταπολεμήσει τη φλεγμονή δύο φορές σε σύγκριση με το να πίνετε απλά ένα φλιτζάνι μαύρο καφέ. Η μελέτη λέει ότι το γάλα περιέχει αμινοξέα και αντιοξειδωτικά όπως οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στον καφέ. Ο συνδυασμός των δύο μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από οίδημα (φλεγμονή) και πόνο στις αρθρώσεις, που μπορεί να προκληθούν λόγω αρθρίτιδας, βακτηρίων ή τραύματος.

Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση καφέ με γάλα

Η κατανάλωση καφέ έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του σημερινού καθημερινού τρόπου ζωής. Αλλά, ξέρατε ότι εκτός από το να παρέχει μια στιγμιαία ενέργεια, ο καφές γάλακτος έχει και κάποια πρόσθετα οφέλη για την υγεία; Ναι, καλά ακούσατε. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι ειδικοί δήλωσαν ότι όταν ο καφές αναμιγνύεται με γάλα, παρέχει πολλά οφέλη. 

Αποτρέπει την οξύτητα

Ο καφές γάλακτος μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του όξινου pH του καφέ, το οποίο θα μειώσει την οξύτητα και οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει.

Προλαμβάνει τον καρκίνο του οισοφάγου

Η υπερβολική κατανάλωση καφέ συνδέεται με την πρόκληση καρκίνου του οισοφάγου. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την προσθήκη γάλακτος ή κρέμας στον καφέ.

Προσφέρει χαλάρωση

Ο σκέτος καφές μπορεί να σας υπερενεργοποιήσει και να εμποδίσει τον κύκλο του ύπνου σας, ωστόσο, ο καφές με γάλα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος και να προσφέρει χαλάρωση στο σώμα και στο μυαλό σας.

kafes 3

Το γάλα προσθέτει διατροφή

Ο καφές με γάλα περιέχει μια καλή ποσότητα πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών που βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών και παρέχει στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου.

Πηγαίνετε και πιάστε το αγαπημένο σας φλιτζάνι Cappuccino, Mocha ή Latte χωρίς να ανησυχείτε για τις παρενέργειες!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα