25.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Εορτολόγιο 8/6: Ποιος γιορτάζει σήμερα Σάββατο 8/6;

Η Αγία Καλλιόπη έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ., κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δέκιου. Η φυσική της ομορφιά τράβηξε την προσοχή πολλών μνηστήρων, οι οποίοι της έκαναν προτάσεις γάμου. Ωστόσο, η Καλλιόπη απέρριπτε όλες αυτές τις προτάσεις, καθώς είχε αποφασίσει να αφιερώσει τη ζωή της στο Θεό.

1 eortologio 3

Όταν άρχισε ο μεγάλος διωγμός των χριστιανών, η Καλλιόπη συνελήφθη και οδηγήθηκε σε δίκη. Μπροστά στον τοπικό ηγεμόνα, παρέμεινε ακλόνητη στην πίστη της και αρνήθηκε να ασπαστεί τα ειδωλολατρικά είδωλα. Με σθένος ομολόγησε την πίστη της στον Χριστό, γεγονός που προκάλεσε την οργή των διωκτών της.

eortologio1

Οι βασανιστές της την υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια, προσπαθώντας να την αναγκάσουν να απαρνηθεί την πίστη της. Ωστόσο, η Αγία Καλλιόπη άντεξε τις κακουχίες και παρέμεινε πιστή στον Χριστό μέχρι τέλους. Τελικά, αποκεφαλίστηκε και παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο, κερδίζοντας τον στέφανο του μαρτυρίου. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Καλλιόπης στις 8 Ιουνίου κάθε έτους. Η ζωή και το μαρτύριό της αποτελούν παράδειγμα ακλόνητης πίστης και αφοσίωσης στο Θεό, εμπνέοντας τους πιστούς σε όλη την ιστορία της Εκκλησίας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα