9.1 C
Athens
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Φέτα φούρνου: Φέτα στο φούρνο με ντομάτες και ελιές

Η φέτα, βασικό στοιχείο της ελληνικής κουζίνας, φέρνει μια πικάντικη, κρεμώδη γεύση σε πολλά πιάτα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσετε τη φέτα είναι να την ψήσετε με ντομάτες και ελιές, δημιουργώντας ένα απλό αλλά γευστικό ορεκτικό ή συνοδευτικό. Ακολουθεί μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που αναδεικνύει την πλούσια, αλμυρή γεύση της φέτας.

feta ntomates elies

Συστατικά

  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά, για λίγη φωτιά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού για γαρνίρισμα
  • Ψωμί κρούστας για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.
  • Σε ένα μικρό ταψί ή αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το μπλοκ τυρί φέτα στο κέντρο.
  • Ρίξτε στο ταψί τα κομμένα ντοματίνια και τις κομμένες σε φέτες ελιές Καλαμάτας γύρω από τη φέτα.
  • Περιχύστε με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο τη φέτα, τις ντομάτες και τις ελιές. Πασπαλίστε ομοιόμορφα την αποξηραμένη ρίγανη, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (αν χρησιμοποιείτε) και το σκόρδο σε φέτες ομοιόμορφα από πάνω. Προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση.
  • Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η φέτα και οι ντομάτες να γίνουν φουσκάλες και ζουμερές.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
  • Σερβίρετε ζεστό με ψωμί κρούστας για να απορροφηθούν οι νόστιμοι χυμοί. Αυτό το πιάτο μπορείτε να το απολαύσετε ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.

 

Συμβουλές

  • Μη διστάσετε να προσαρμόσετε αυτό το πιάτο με άλλα συστατικά όπως κάπαρη, ψητές κόκκινες πιπεριές ή ακόμα και καρδιές αγκινάρας.
  • Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ρίγανη αντί για αποξηραμένη για πιο έντονη γεύση.

Η φέτα φούρνου με ντομάτες και ελιές είναι ένα απολαυστικό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την απλότητα και τις τολμηρές γεύσεις της. Ιδανικό για ένα γρήγορο γεύμα το βράδυ ή ένα ορεκτικό που αρέσει στο πλήθος, αναδεικνύει την ευελιξία και τη νοστιμιά του τυριού φέτα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα