26.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Μάχη με τις φλόγες – περιορίστηκαν οι εστίες

Η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στο ύψος του Γαλλικού ποταμού συνεχίζεται, δίπλα από την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.  Το πυροσβεστικό ελικόπτερο περνώντας πολλές φορές μέσα από τους πυκνούς καπνούς προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία λόγω και των ισχυρών ανέμων, έχει κατεύθυνση ευτυχώς προς τη θάλασσα χωρίς μέχρι στιγμής να φαίνεται ότι απειλούνται επιχειρήσεις.

velestino fotia

Την ίδια στιγμή οι μαύροι καπνοί που φαίνονται σε μερικές εστίες της φωτιάς αποδίδονται σύμφωνα με πληροφορίες σε σκουπίδια και άλλα αντικείμενα τα οποία πετούσαν κυρίως τα προηγούμενα χρόνια άγνωστοι, υλικά τα οποία όμως δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή συνδράμουν και αστυνομικοί ρυθμίζοντας την κυκλοφορία και βοηθώντας το έργο των πυροσβεστών με όποιον τρόπο μπορούν.

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη και την Ορεστιάδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στην Ορεστιάδα. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά ξέσπασε έξω από την Ορεστιάδα στην περιοχή μεταξύ Σάκου και Οινόης, με τους καπνούς να φτάνουν μέσα στην πόλη εξαιτίας του δυνατού αέρα. Αποτέλεσμα, η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

fotia nea

Οι φλόγες καίνε καλαμιές και επιτόπου βρίσκεται όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ορεστιάδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news, δεν κινδυνεύουν σπίτια. Μάλιστα, ζητήθηκε συνδρομή εναέριων μέσων πυρόσβεσης και ήδη έφτασαν κάνοντας ρίψεις νερού τα δύο ελικόπτερα. Γύρω στις 3:30 το μεσημέρι, οι προσπάθειες των πυροσβεστών άρχισαν να αποδίδουν, καθώς η φωτιά οριοθετήθηκε.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα