23.9 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντισύλληψη: Οι γιατροί θα πρέπει να ξεκινούν συζητήσεις με άτομα αναπαραγωγικού δυναμικού

Αντισύλληψη:  Νέα  Χρονικά “Στην κλινική (“Annals “In the Clinic”) παρέχουν λεπτομερή περίληψη των αντισυλληπτικών μεθόδων και παρουσιάζουν τεκμηριωμένα σημεία συζήτησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γιατροί για να ξεκινήσουν διάλογο με τους ασθενείς τους με αναπαραγωγικό δυναμικό. Η χρονική στιγμή αυτής της έκδοσης είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η θνησιμότητα που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη αυξάνεται, η πρόσβαση στην άμβλωση μειώνεται και το μίνι χάπι μόλις εγκρίθηκε για χρήση χωρίς ιατρική συνταγή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αφιέρωμα “In the Clinic” δημοσιεύεται στο περιοδικό Annals of Internal Medicine.

abortion b

Το έγγραφο προτείνει τη λήψη κοινών αποφάσεων μεταξύ ιατρών και ασθενών. Περιλαμβάνει αναφορά στο Ερωτηματολόγιο PATH για τις στάσεις και το χρονοδιάγραμμα γονικής μέριμνας και εγκυμοσύνης (PATH Questionnaire on Parenting and Pregnancy Attitudes and Timing) ένα σύντομο εργαλείο ερωτήσεων και απαντήσεων που παρέχει ένα πλαίσιο για τη συζήτηση των αναπαραγωγικών επιθυμιών. Για τους ασθενείς που επιθυμούν αντισύλληψη, το έγγραφο περιγράφει τα οφέλη, τις βλάβες και την αποτελεσματικότητα διαφόρων διαθέσιμων μεθόδων. Ένας πίνακας αναφοράς παρέχει μια συνοπτική αναφορά για πολυάσχολους κλινικούς ιατρούς και μια σελίδα “πληροφορίες για τους ασθενείς” παρέχει βασικά μηνύματα. Το έγγραφο περιλαμβάνει μια ενότητα σχετικά με τις μεθόδους επείγουσας αντισύλληψης, συμπεριλαμβανομένης της παροχής συμβουλών σχετικά με την ιατρική και τη χειρουργική άμβλωση. Σύμφωνα με ένα κύριο άρθρο της καρδιολόγου Amy A. Sarma, MD από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, η συμβουλευτική πριν από τη σύλληψη και την αντισύλληψη δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Μάλιστα, δηλώνει με έμφαση ότι “αυτή είναι η λωρίδα μας” ως γιατροί. Γράφει ότι όλοι οι κλινικοί γιατροί που φροντίζουν ασθενείς με αναπαραγωγικές δυνατότητες θα πρέπει να αποκτήσουν άνεση στη συζήτηση για την πρόθεση εγκυμοσύνης, την εκτίμηση του κινδύνου πριν από τη σύλληψη και τη συμβουλευτική αντισύλληψης.

abortion

Οι συζητήσεις αυτές δεν θα πρέπει να περιορίζονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, τη γυναικολογία ή ακόμη και σε προγράμματα για την υγεία της καρδιάς των γυναικών, καθώς πολλά άτομα με αναπαραγωγικές δυνατότητες δεν παρουσιάζονται ποτέ σε τέτοιες ρυθμίσεις. Λέει ότι όλες οι συναντήσεις με ασθενείς με αναπαραγωγικό δυναμικό παρουσιάζουν ευκαιρίες για να τις βοηθήσουμε να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους για εγκυμοσύνη και να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα