14.9 C
Athens
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024

Κρέμα τυρί: Συνταγή ντιπ με σπανάκι και αγκινάρα

Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και ευχάριστο ορεκτικό, αυτό το ντιπ με σπανάκι και αγκινάρα είναι τέλειο. Είναι κρεμώδες, πλούσιο και γεμάτο γεύση, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για πάρτι, βραδιές παιχνιδιών ή οποιαδήποτε συγκέντρωση. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο πιάτο στο σπίτι.

ntip

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο
  • 1 φλιτζάνι κονσέρβα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
  • Τσιπς τορτίγιας ή ψωμί για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάστε το σπανάκι και τις αγκινάρες: Βεβαιωθείτε ότι το σπανάκι είναι καλά στραγγισμένο για να αποτρέψετε το υπερβολικό νερό να κάνει το ντιπ πολύ ρευστό. Κόβουμε τις καρδιές της αγκινάρας σε μικρά κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη μαγιονέζα. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός ή ένα σύρμα για να ανακατέψετε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Προσθέστε τα τυριά και τα καρυκεύματα: Ανακατέψτε το τυρί παρμεζάνα, το μισό τυρί μοτσαρέλα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αν χρησιμοποιείτε. Ανακατεύουμε καλά για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Διπλώνουμε τα λαχανικά: Διπλώνουμε απαλά το στραγγισμένο σπανάκι και τις ψιλοκομμένες καρδιές αγκινάρας μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα του τυριού.
  • Μεταφέρουμε στο ταψί: Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα για μια πεντανόστιμη τυρώδη κρούστα.
  • Ψήσιμο: Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και το ντιπ να βγάζει φουσκάλες γύρω από τις άκρες.
  • Σερβίρουμε: Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε. Αυτό το ντιπ απολαμβάνετε καλύτερα ζεστό με τσιπς τορτίγιας, ψωμί ή τα αγαπημένα σας κράκερ.

Αυτό το τυρένιο ντιπ σπανάκι και αγκινάρα είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία στην επόμενη συγκέντρωση σας. Η κρεμώδης υφή και οι πλούσιες γεύσεις του το κάνουν ακαταμάχητο και είναι εύκολο να το παρασκευάσετε με απλά υλικά. Καλή απόλαυση!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα