12.6 C
Athens
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με κοτόπουλο και ρύζι με ένα σκεύος

Αν ψάχνετε για ένα ανακουφιστικό και απλό γεύμα που ευχαριστεί όλη την οικογένεια, αυτή η συνταγή με κοτόπουλο και ρύζι σε μία κατσαρόλα είναι τέλεια. Συνδυάζοντας τρυφερό κοτόπουλο, αφράτο ρύζι και αρωματικά μπαχαρικά, είναι ένα χορταστικό πιάτο που συνδυάζεται αβίαστα. Δείτε πώς να το φτιάξετε.

kotopoulo rizi

Συστατικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τα υλικά: Ξεκινήστε μαζεύοντας και προετοιμάζοντας όλα τα υλικά. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το καρότο. Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  • Καρυκεύστε το κοτόπουλο: Αλατοπιπερώστε τα μπούτια του κοτόπουλου, την πάπρικα και το κύμινο. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο πλευρές είναι καλά καλυμμένες με τα μπαχαρικά.
  • Σοτάρετε το κοτόπουλο: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σοτάρετε τα λαχανικά: Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το καρότο. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
  • Προσθέστε το ρύζι και τα μπαχαρικά: Ανακατέψτε το ρύζι, τον κουρκουμά και το ξερό θυμάρι, φροντίζοντας το ρύζι να είναι καλά καλυμμένο με τα μπαχαρικά και να ανακατευτεί με τα λαχανικά.
  • Συνδυάστε το κοτόπουλο και το ζωμό: Επιστρέψτε τα ψημένα μπούτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα, φωλιάζοντάς τα μέσα στο μείγμα ρυζιού. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου, φροντίζοντας να βυθιστούν το ρύζι και το κοτόπουλο.
  • Μαγειρέψτε το πιάτο: Βράστε το μείγμα και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
  • Γαρνίρετε και σερβίρετε: Μόλις ψηθεί, αφρατεύετε το ρύζι με ένα πιρούνι και γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!

Αυτή η συνταγή κοτόπουλου και ρυζιού σε μία κατσαρόλα είναι ιδανική για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας, παρέχοντας ένα ισορροπημένο και γευστικό γεύμα με ελάχιστο καθαρισμό. Ο συνδυασμός μπαχαρικών, τρυφερό κοτόπουλο και τέλεια μαγειρεμένο ρύζι είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένος της οικογένειας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα