20.2 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Δίαιτα Galveston: Είναι η δίαιτα Galveston πραγματικά καλή για τις γυναίκες;

Υπάρχει ένα νέο είδος διατροφής που βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής που ονομάζεται δίαιτα Galveston. Υπήρξαν και άλλες αντιφλεγμονώδεις δίαιτες, όπως η δίαιτα dash και η μεσογειακή δίαιτα, οι οποίες είναι εξαιρετικές επιλογές για άτομα που θέλουν να αναβαθμίσουν το status υγείας τους. Αυτές οι δίαιτες έχουν επίσης το πρόσθετο όφελος της απώλειας βάρους. H νέα δίαιτα, ωστόσο, έχει δημιουργηθεί ειδικά για τις γυναίκες και είναι σίγουρο ότι θα μεταμορφώσει την υγεία τους.

diaita 2

Η δίαιτα Galveston σχεδιάστηκε για γυναίκες σε όλες τις φάσεις της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένης της περιεμμηνόπαυσης, που θέλουν να αποφύγουν την αύξηση βάρους και μπορεί να αγωνίζονται να χάσουν βάρος σε αυτά τα στάδια της ζωής. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με κοινά ορμονικά συμπτώματα όπως εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και ομίχλη του εγκεφάλου. Πολλές γυναίκες που προσπάθησαν να ακολουθήσουν αυτή τη δίαιτα έχουν καταλήξει και είπαν ότι είναι πράγματι αποτελεσματική.

Όλα για τη δίαιτα Galveston

Η συγκεκριμένη δίαιτα αποτελείται από τρία κύρια συστατικά, μια αντιφλεγμονώδη προσέγγιση στη διατροφή, τη διαλείπουσα νηστεία και την τροφοδοσία του οργανισμού μετατοπίζοντας την ποσότητα της διατροφικής πρόσληψης. Αυτή η δίαιτα μοιάζει ελαφρώς με τη μεσογειακή δίαιτα, αλλά περιλαμβάνει κάτι που η τελευταία δεν το κάνει και αυτό είναι η «διαλειμματική νηστεία». Υπάρχουν ορισμένοι τύποι τροφίμων που είναι αυστηρά περιορισμένοι, όπως τρόφιμα που περιέχουν υψηλή ποσότητα ζάχαρης, επεξεργασμένα τρόφιμα, τεχνητά συστατικά, χρώματα και γεύσεις, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, αλκοόλ, φυτικά έλαια και τηγανητά τρόφιμα.

Τι μπορούν να φάνε οι γυναίκες;

Υπάρχουν πολλά νόστιμα φαγητά που μπορείτε να ενσωματώσετε στη δίαιτα Galveston, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω.

  • Λαχανικά (χαμηλά σε άμυλο): Πράσινα, ντομάτες, αγγούρια, σέλινο, κολοκυθάκια , μπρόκολο
  • Φρούτα (με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη): Φράουλες, βατόμουρα και σμέουρα
  • Όσπρια: Φασόλια (ρεβίθια, μαύρα φασόλια), φακές, ξηροί καρποί και σπόροι (καρύδια, αμύγδαλα, σπόροι chia)
  • Υγιή λιπαρά: Ελαιόλαδο, λάδι αβοκάντο
  • Άπαχες πρωτεΐνες: Κοτόπουλο, σολομός, τόνος, γαλοπούλα, αυγά
  • Γαλακτοκομικά: Γάλα, γιαούρτι, τυρί
  • Δημητριακά ολικής αλέσεως: Ψωμί ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι, κινόα, κριθάρι, βρώμη, φαγόπυρο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της δίαιτας Galveston

Μέχρι στιγμής, οι γυναίκες έχουν επωφεληθεί μέσω αυτής της δίαιτας. Σε αυτή τη δίαιτα δεν απαιτείται από τους ανθρώπους να μετρούν τις θερμίδες. Βοηθά τους ανθρώπους να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη της συνήθειας της υγιεινής διατροφής αντί να κάνουν δίαιτα ή να περιορίσουν. Η προσεκτική διατροφή έχει καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία από οποιαδήποτε άλλη δίαιτα.

diaita 1

Το ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουν γίνει κλινικές δοκιμές ή έρευνες σχετικά με αυτή τη δίαιτα, επομένως είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα ότι είναι αποτελεσματική στη μείωση της φλεγμονής, στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης ή στην υποβοήθηση της απώλειας βάρους.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα