19.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαβάη: 36 τουλάχιστον νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές

36 άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν νεκροί μετά από μια σειρά από πυρκαγιές στο νησί Μάουι της Χαβάης την Τρίτη. «Λυπάμαι που αναφέρω ότι λίγο πριν επιβεβαιώθηκε ότι είχαμε 36 θανάτους που μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε και βρισκόμαστε ακόμα σε λειτουργία έρευνας και διάσωσης, οπότε δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτό αριθμός», δήλωσε ο δήμαρχος του Μάουι Ρίτσαρντ Μπίσεν Τζούνιορ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που κοινοποιήθηκε από το The Recount την Τετάρτη. Η πυρκαγιά σάρωσε την παράκτια Lahaina, μια πόλη που χρονολογείται από το 1700 και είναι στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων, σύμφωνα με το Associated Press.

xavai foties

Άνθρωποι πηδούν στον ωκεανό για να γλιτώσουν από τις φλόγες καθώς καίνε μαινόμενες πυρκαγιές στη Χαβάη: «Είναι αποκαλυπτικό»

Ο Μπίσεν δεν επιβεβαίωσε τον συνολικό αριθμό τραυματισμών που αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής, αλλά το AP αναφέρει “τουλάχιστον” 20 άτομα μεταφέρθηκαν στο Maui Memorial Medical Center ενώ άλλα έξι μεταφέρθηκαν από το Maui στο νησί Oahu, σύμφωνα με το Speedy Bailey, περιφερειακό. διευθυντής της Hawaii Life Flight, μιας εταιρείας ασθενοφόρων αεροσκαφών. Από αυτά τα έξι, τρία άτομα είχαν κρίσιμα εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στη μονάδα εγκαυμάτων του Ιατρικού Κέντρου Straub, σύμφωνα με την έξοδο.

xavai fotia

Ο Μπίσεν είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τρεις πυρκαγιές —οι οποίες ήταν σε εξέλιξη— προκάλεσαν 13 εκκενώσεις από διαφορετικές γειτονιές, 16 κλείσιμο δρόμων και το άνοιγμα πέντε καταφυγίων. Τόνισε επίσης ότι υπήρξαν «πολλές κατοικίες, επιχειρήσεις, [και] κατασκευές που έχουν καεί ολοσχερώς».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα