18.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024

Σοκολάτα mousse: Μια υπέροχη συνταγή με παγωμένη μους σοκολάτας

Αυτή η παγωμένη μους σοκολάτας είναι μια τέλεια απόλαυση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, προσφέροντας πλούσιο αλλά αναζωογονητικό φινίρισμα σε κάθε γεύμα. Φτιάξτε την σοκολατένια μους και καλή σας απόλαυση!

sokolata mousse

Συστατικά

  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • Φρέσκα μούρα ή φύλλα μέντας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

Οδηγίες

  • Λιώστε τη σοκολάτα: Σπάστε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τη σε ένα αντιθερμικό μπολ. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μέθοδος διπλού λέβητα) διασφαλίζοντας ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό. Ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει τελείως και να λεία η σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ετοιμάστε τους κρόκους αυγών: Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Συνδυάστε με σοκολάτα: Προσθέστε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς να ενωθούν. Βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα δεν είναι πολύ ζεστή, διαφορετικά μπορεί να ανακατέψετε τα αυγά.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών: Σε ένα άλλο καθαρό, στεγνό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για να πετύχετε μια ελαφριά και αέρινη μους.
  • Διπλώστε τα μείγματα: Διπλώστε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας σε τρεις προσθήκες. Προσέξτε να μην ξεφουσκώσουν τα ασπράδια. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να διπλώσετε με μια κίνηση οκτώ.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος: Σε ένα παγωμένο μπολ, χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Κρατήστε μια μικρή ποσότητα για επικάλυψη, αν θέλετε.
  • Ανακατέψτε τα πάντα: Διπλώστε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να ομογενοποιηθεί.
  • Ψύξτε τη μους: Ρίξτε τη μους με κουτάλι σε ατομικά ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να δέσει.
  • Σερβίρετε: Πριν το σερβίρετε, ρίχνετε από πάνω λίγη σαντιγί και γαρνίρετε με φρέσκα μούρα ή φύλλα μέντας, αν θέλετε.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα