14 C
Athens
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024

Συνταγή καλαμάρια: Πεντανόστιμη συνταγή με γεμιστά καλαμάρια και παρμεζάνα

Τα γεμιστά καλαμάρια είναι ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο που φτιάχνεται πιο εύκολα από όσο νομίζετε. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για γεμιστά καλαμάρια που μπορείτε να δοκιμάσετε.

kalamari 2

Συστατικά:

  • 6 μικρού έως μεσαίου μεγέθους καλαμάρια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 375°F (190°C).
  2. Ξεπλύνετε τα καλαμάρια με κρύο νερό και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Αφαιρέστε προσεκτικά τα πλοκάμια και αφήστε τα στην άκρη. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα από το σώμα του καλαμαριού.
  3. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Γεμίζουμε τα κορμιά των καλαμαριών με το μείγμα της φρυγανιάς, φροντίζοντας να μην τα γεμίσουμε υπερβολικά. Στερεώστε τα ανοίγματα του καλαμαριού με οδοντογλυφίδες για να κρατήσει η γέμιση μέσα.
  5. Τοποθετούμε τα γεμιστά καλαμάρια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Προσθέστε και τα πλοκάμια στο πιάτο.
  6. Ψήνουμε τα καλαμάρια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια και να ροδίσει η γέμιση.
  7. Σερβίρετε τα γεμιστά καλαμάρια ζεστά, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού για στύψιμο από πάνω.

kalamari 1

Αυτή η συνταγή με γεμιστά καλαμάρια είναι βέβαιο ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία στο επόμενο δείπνο σας ή σε ειδική περίσταση. Το τρυφερό καλαμάρι, η γευστική γέμιση και η τραγανή τριμμένη φρυγανιά συνθέτουν ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο που θα κάνει τους καλεσμένους σας να επιστρέψουν για δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε λοιπόν αυτή τη συνταγή και απολαύστε μια γεύση από τη θάλασσα στο σπίτι σας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα