14.6 C
Athens
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί Cheddar και μπρόκολο: Μια αλμυρή απόλαυση

Aυτή η συνταγή δίνει τρυφερά και γευστικά στήθη κοτόπουλου γεμάτα με κρεμώδες τυρί τσένταρ και θρεπτικό μπρόκολο. Είναι ιδανικό για ένα χορταστικό βραδινό βραδινό δείπνο σε συνδυασμό με μια συνοδευτική σαλάτα ή ψητά λαχανικά. Καλή απόλαυση!

kotopoulo cheddar

Στήθος κοτόπουλου με τυρί Cheddar και μπρόκολο

Συστατικά:

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 φλιτζάνι μπουκετάκια μπρόκολου στον ατμό, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα, προαιρετικά)
Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά κάθε στήθος κοτόπουλου οριζόντια για να δημιουργήσετε μια τσέπη, προσέχοντας να μην το κόψετε μέχρι το τέλος. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τριμμένο τυρί τσένταρ, το ψιλοκομμένο μπρόκολο στον ατμό, το ελληνικό γιαούρτι, την τριμμένη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα.

Γεμίζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με το μείγμα τυριού τσένταρ και μπρόκολου, μοιράζοντάς το ομοιόμορφα μεταξύ τους και πιέζοντάς το απαλά να σφραγιστεί.

Τοποθετήστε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί ή σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 74°C.

Προαιρετικά, ψήνουμε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου για άλλα 2-3 λεπτά για να ροδίσει ελαφρώς το τυρί.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα