15.1 C
Athens
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Γιαούρτι parfait: Λαχταριστή συνταγή παρφέ γιαουρτιού

Τα παρφέ γιαουρτιού είναι ένας απολαυστικός και θρεπτικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ή να τα απολαύσετε ως μεσημεριανό σνακ. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κρεμώδη γεύση του γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα, τραγανή γκρανόλα και μια νότα μελιού για γλυκύτητα. Φτιάχνεται εύκολα και προσαρμόζεται ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

parfe giaourtiou

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι γκρανόλα
  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτα μούρα (φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια χούφτα ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

 

Οδηγίες

Ετοιμάστε τα υλικά:

Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα ανάμεικτα μούρα και στεγνώνοντας τα. Κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα όπως μπανάνες, μάνγκο ή ροδάκινα.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι:

Σε ένα μπολ, συνδυάστε το  γιαούρτι με το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η βανίλια. Το ελληνικό γιαούρτι είναι πηχτό και κρεμώδες, καθιστώντας το ιδανικό για παρφέ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο γιαούρτι θέλετε.

Στρώστε το Parfait:

Πάρτε ένα διαφανές ποτήρι ή ένα βαζάκι για να συναρμολογήσετε το παρφέ σας. Ξεκινήστε προσθέτοντας μια γενναία κουταλιά από το μείγμα του γιαουρτιού στον πάτο. Ακολουθήστε αυτό με μια στρώση γκρανόλα, απλώνοντάς την ομοιόμορφα πάνω από το γιαούρτι. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα στρώμα ανάμεικτων μούρων.

Επαναλάβετε τα επίπεδα:

Συνεχίστε να στρώνετε το γιαούρτι, τη γκρανόλα και τα μούρα μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του ποτηριού. Αυτό συνήθως κάνει περίπου δύο στρώσεις από κάθε συστατικό, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε με βάση το μέγεθος του δοχείου σας.

Τελειώστε με toppings:

Περιχύστε μέλι στην επάνω στρώση για πρόσθετη γλυκύτητα. Αν θέλετε, πασπαλίστε από πάνω μια χούφτα ξηρούς καρπούς για επιπλέον τραγανό και πρωτεΐνη.

Σερβίρετε αμέσως:

Τα παρφέ γιαουρτιού τα απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκα. Σερβίρετε αμέσως για να διατηρηθεί η γκρανόλα τραγανή. Μπορείτε επίσης να το βάλετε στο ψυγείο για μερικές ώρες αν το προτιμάτε παγωμένο.

Συμβουλές:

  • Προσαρμογή: Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικά φρούτα, ξηρούς καρπούς, ακόμη και αρωματισμένα γιαούρτια.
  • Ενίσχυση υγείας: Προσθέστε σπόρους chia ή λιναρόσπορους για επιπλέον ώθηση σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες.

Αυτό το παρφέ γιαουρτιού είναι ένας τέλειος συνδυασμός υφών και γεύσεων. Δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικό, αλλά και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για μια υγιεινή και ικανοποιητική απόλαυση. Απολαύστε το σπιτικό παρφέ γιαουρτιού σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα