6.8 C
Athens
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024

Ζυμαρικά συνταγή: Τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν

Τα τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που είναι ιδανικό για όλη την εβδομάδα. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή της και γεμάτη γεύση, καθιστώντας την αγαπημένη της οικογένειας. Δείτε πώς να το φτιάξετε:

tortelini

      Συστατικά:

  • 1 πακέτο τορτελίνια
  • 2 φλιτζάνια μπουκίτσες μπρόκολου
  • 1/2 lb ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμός κότας
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα παχύρρευστη
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  1. Μαγειρέψτε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ζαμπόν σε κύβους και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει.
  4. Προσθέστε τα μπουκέτα μπρόκολου στο τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  5. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό κότας και αφήνουμε να σιγοβράσει. Αφήνουμε το μπρόκολο να ψηθεί στο ζωμό μέχρι να μαλακώσει.
  6. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  7. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  8. Προσθέστε τα ψημένα τορτελίνια στο τηγάνι και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να καλυφθούν καλά τα τορτελίνια με τη σάλτσα.
  9. Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με επιπλέον παρμεζάνα αν θέλετε.

Αυτή η συνταγή για τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν είναι ευέλικτη και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά όπως κόκκινες πιπεριές ή μανιτάρια ή να αλλάξετε το ζαμπόν με μαγειρεμένο κοτόπουλο ή λουκάνικο. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικά καρυκεύματα για να κάνετε αυτό το πιάτο δικό σας.

tortelini 1

Αυτό το πιάτο απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκο, αλλά μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Απλώς ξαναζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στην εστία πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε αυτό το νόστιμο τορτελίνι με μπρόκολο και ζαμπόν με μια συνοδευτική σαλάτα, σκορδόψωμο ή ένα ποτήρι λευκό κρασί για ένα πλήρες γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα