14 C
Athens
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024

Γαλλία αρνί: Γεύση από Γαλλία με Αρνί Pretanier 

Το αρνί Prentanier είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο που συνδυάζει τρυφερό αρνί με γευστικά μυρωδικά και λαχανικά. Αυτό το πιάτο είναι τέλειο για μια ειδική περίσταση ή ένα δείπνο με φίλους και οικογένεια. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε αρνί Prentanier στο σπίτι.

arni 1

        Συστατικά:

  • 2 κιλά αρνίσια σπάλα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τους κύβους αρνιού και ροδίστε από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το αρνί από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Ρίχνουμε μέσα το κόκκινο κρασί και το ζωμό βοδινού, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας για να φύγουν τυχόν ροδισμένα κομμάτια. Προσθέστε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Επιστρέψτε το αρνί στην κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 έως 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
  6. Σερβίρετε το αρνί Prentanier ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκα μυρωδικά και συνοδευόμενο από ψωμί κρούστας ή πουρέ πατάτας.

arni 1 1

Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με ένα γεμάτο κόκκινο κρασί, όπως το Cabernet Sauvignon ή το Merlot. Απολαύστε τις πλούσιες και αλμυρές γεύσεις αρνιού Prentanier με τα αγαπημένα σας πρόσωπα για ένα ξεχωριστό γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Καλή όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα