Συνταγή για Μάνγκο Μαργαρίτα που θα λατρέψουν όλοι ανεξάρτητα από το αν δεν πίνουν ή όχι. Δοκιμάστε τη ακόμη και αν έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι και είναι σίγουρο ότι θα τους καταπλήξετε χωρίε πολύ κόπο.
Υλικά:
- 60 ml τεκίλα
- 30 ml τριπλό σεκ (ή λικέρ πορτοκαλιού)
- 30 ml φρέσκο χυμό λάιμ
- 60 ml πουρές μάνγκο (φρέσκος ή από κονσέρβα)
- Παγάκια
- Αλάτι (για την επένδυση του ποτηριού, προαιρετικά)
- Φέτες λάιμ ή φέτες μάνγκο (για γαρνιτούρα, προαιρετικά)
Οδηγίες:
Προετοιμασία του ποτηριού:
Αν επιθυμείτε, επικοινωνήστε με το ποτήρι σαλόλι. Για να το κάνετε αυτό, τρίψτε ένα φέτες λάιμ γύρω από την άκρη ενός ποτηριού μαργαρίτας ή ενός ποτηριού, στη συνέχεια, βυθίστε την άκρη του ποτηριού σε μια πλάκα αλάτι.
Προετοιμασία του πουρέ μάνγκο:
Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο μάνγκο, ξεφλουδίστε και κόψτε το κρέας του μάνγκο. Αναμειγνύετε το σε ένα μπλέντερ ή σε ένα επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει λείο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε πουρέ μάνγκο από κονσέρβα.
Ανακατεύουμε το κοκτέιλ:
Σε ένα σέικερ κοκτέιλ, ανακατέψτε την τεκίλα, το τριπλό σεκ, το φρέσκο χυμό λάιμ και το πουρέ μάνγκο.
Ανακινήστε:
Γεμίστε το σέικερ κοκτέιλ με παγάκια. Ανακινήστε εντατικά για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα για να ψύξετε καλά το μείγμα.
Σερβίρουμε:
Σουρώστε το κοκτέιλ στο προετοιμασμένο ποτήρι γεμάτο παγάκια. Αν επιθυμείτε, γαρνίρετε με φέτες λάιμ ή φέτες μάνγκο στην άκρη του ποτηριού.
Απολαύστε τη δροσιστική σας Μάνγκο Μαργαρίτα! Ρυθμίστε τη γλυκύτητα ή την οξύτητα προσθέτοντας περισσότερο πουρέ μάνγκο ή χυμό λάιμ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.