24.7 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντοματόσουπα: Μια απλή και γευστική επιλογή για τη ζέστη

Αυτή η σπιτική σούπα ντομάτας είναι ανακουφιστική, γευστική και ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τη φυσική γλυκύτητα της ώριμης ντομάτας σε ένα θρεπτικό μπολ σούπας.

tomatosoup2ready

Συστατικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό (περίπου 4 φλιτζάνια) ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500 ml (2 φλιτζάνια) ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά, για να εξισορροπηθεί η οξύτητα)
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα (για γαρνίρισμα)
  • Κρέμα ή ελληνικό γιαούρτι (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Σοτάρουμε: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει.

Προσθέστε ντομάτες: Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για περίπου 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να διασπώνται και να βγάλουν τους χυμούς τους.

Σιγοβράζουμε: Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Φέρτε το μείγμα σε βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει ακάλυπτη για περίπου 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι ντομάτες.

Blend: Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ανακατεύουμε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταφέρετε τη σούπα σε παρτίδες σε ένα μπλέντερ και να ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Να είστε προσεκτικοί καθώς τα ζεστά υγρά διαστέλλονται όταν αναμειγνύονται.

Εποχή: Καρυκεύστε τη σούπα με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη (αν χρησιμοποιείτε), για γεύση. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Σερβίρετε: Ρίξτε τη ντοματόσουπα σε μπολ. Γαρνίρετε κάθε μπολ με κρέμα γάλακτος ή ελληνικό γιαούρτι (αν θέλετε) και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Απολαύστε: Σερβίρετε τη σούπα ντομάτας ζεστή με ψωμί κρούστας ή μια συνοδευτική σαλάτα για ένα χορταστικό γεύμα.

tomatosoup1ready

Αυτή η σπιτική σούπα ντομάτας είναι ανακουφιστική, γευστική και ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τη φυσική γλυκύτητα της ώριμης ντομάτας σε ένα θρεπτικό μπολ σούπας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα