Η δημιουργία μάφιν cheesecake φράουλας με μια απολαυστική επικάλυψη crumble είναι ένας φανταστικός τρόπος για να συνδυάσετε τον κρεμώδη πλούτο του cheesecake με τη γλυκιά γεύση φρέσκων φραουλών. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις νόστιμες λιχουδιές:
Συστατικά:
Για τα Muffins:
- 1 και 1/2 φλιτζάνι (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι (120 ml) γάλα
- 1/4 φλιτζάνι (60 ml) φυτικό έλαιο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι (150 g) ψιλοκομμένες φρέσκες φράουλες
Για τη γέμιση Cheesecake:
- 225 g τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 1/4 φλιτζάνι (50 g) κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το Crumble Topping:
- 1/4 φλιτζάνι (30 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας (25 g) κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας (25 g) κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Οδηγίες:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση Cheesecake:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το μαλακωμένο τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τη ζάχαρη, τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Αφήνω στην άκρη.
Φτιάξτε το Crumble Topping:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη. Προσθέστε τους κρύους κύβους βουτύρου και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής για να ανακατέψετε μέχρι να γίνει εύθρυπτο. Αφήνω στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για μάφιν:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Στρώνουμε μια φόρμα για μάφινς με χαρτί ή λαδώνουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, το φυτικό λάδι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώνουμε απαλά τις ψιλοκομμένες φράουλες.
Συγκεντρώστε τα Muffins:
Ρίξτε με κουτάλι το κουρκούτι για μάφιν στην προετοιμασμένη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας κάθε φλιτζάνι περίπου μέχρι τη μέση.
Προσθέστε τη γέμιση Cheesecake και το Crumble Topping:
Ρίξτε μια κουταλιά γέμιση cheesecake στο κέντρο κάθε φλυτζανιού για muffin, πάνω από το κουρκούτι.
Πασπαλίστε ομοιόμορφα την επικάλυψη crumble πάνω από τη γέμιση cheesecake και το κουρκούτι για muffin.
Ψήνω:
Ψήστε τα muffins για 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο καθαρή ή με λίγα υγρά ψίχουλα (αποφεύγοντας τη γέμιση του cheesecake).
Ψύξτε και σερβίρετε:
Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν στη φόρμα για 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Αυτά τα μάφιν cheesecake φράουλα με crumble topping απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκα, αλλά μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Φτιάχνουν ένα απολαυστικό πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο, συνδυάζοντας τις γεύσεις του κρεμώδους cheesecake, των γλυκών φραουλών και του βουτυρένιου crumble σε κάθε μπουκιά.