22.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Κρέμα Μπανάνα: Νόστιμη συνταγή για ένα κλασικό γλυκό με φρέσκες μπανάνες και κρούστα από μπισκότο

Η κρέμα μπανανόπιτα είναι ένα λαχταριστό και απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει κρεμώδη κρέμα, φρέσκες μπανάνες και μια βουτυράτη κρούστα πίτας. Εδώ είναι μια απολαυστική συνταγή για να δημιουργήσετε τη δική σας στο σπίτι.

banana cream pie1ready

Συστατικά:

Για την κρούστα:

  • 1 ½ φλιτζάνι ψίχουλα κράκερ Graham (περίπου 10-12 ολόκληρα κράκερ Graham)
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 2/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες

Για την επικάλυψη:

  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε την κρούστα:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Σε ένα μπολ, συνδυάστε τα τρίμματα κράκερ Graham, το λιωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα προς τα κάτω και προς τα πάνω στις πλευρές ενός ταψιού για πίτα 20 εκατοστών. Ψήνουμε την κρούστα για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.

Φτιάχνουμε τη γέμιση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί την κρυσταλλική ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι. Χτυπάμε σταδιακά το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα και να βράσει. Βράζουμε για 1 λεπτό και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών. Χτυπάμε σταδιακά περίπου 1 φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα γάλακτος για να μαλακώσουν τα αυγά. Ρίξτε ξανά το μείγμα των αυγών με το υπόλοιπο μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει περισσότερο η κρέμα (περίπου 2-3 ​​λεπτά). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σχηματίστε την πίτα:

Τοποθετήστε τις μισές μπανάνες σε φέτες πάνω από την κρυωμένη κρούστα της πίτας. Ρίξτε τη μισή γέμιση κρέμας πάνω από τις μπανάνες, απλώνοντάς την ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες μπανάνες σε φέτες πάνω από την κρέμα. Ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τις μπανάνες, λειάνοντας την κορυφή.

Ψύξτε την πίτα:

Καλύπτουμε την πίτα με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να αγγίξει την επιφάνεια της κρέμας για να μην σχηματιστεί πέτσα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να δέσει και να σφίξει η κρέμα.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη:

Ακριβώς πριν το σερβίρετε, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μαζί μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την παγωμένη πίτα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε:

Κόβουμε την μπανανόπιτα με κρέμα και τη σερβίρουμε παγωμένη. Προαιρετικά, γαρνίρετε με επιπλέον φέτες μπανάνας ή τρίμματα σοκολάτας για επιπλέον γεύση.

banana cream pie2ready
Αυτή η συνταγή για κρέμα μπανάνας προσφέρει μια τέλεια ισορροπία από κρεμώδη κρέμα, γλυκές μπανάνες και τραγανή κρούστα – μια απολαυστική απόλαυση για κάθε λάτρη του γλυκού

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα