9.8 C
Athens
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Ψάρι καλοκαίρι: Το ψάρι του καλοκαιριού είναι σίγουρα ο λεμονάτος γαύρος σαγανάκι

Το σαγανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται συνήθως με τυρί, αλλά αυτή η μοναδική ανατροπή στην κλασική συνταγή περιλαμβάνει γαύρο. Ο γαύρος σαγανάκι λεμόνι είναι ένα γευστικό και αλμυρό πιάτο που είναι ιδανικό για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.

psari

Για να φτιάξετε γαύρο σαγανάκι λεμόνι θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 1 κιλό γαύρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Για να ξεκινήσετε, πλύνετε τo γαύρο και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίξτε to  γαύρο στο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τo γαύρο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βγάζετε τo γαύρο από το τηγάνι και τον  μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. Προσθέστε το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και ανακατέψτε να ενωθούν. Ρίξτε πάλι το γαύρο στο τηγάνι , στο μείγμα του χυμού λεμονιού. Μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν οι γαύροι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση τον γαύρο- Σαγανάκι -Λεμόνι. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.

psari 2

Αυτή η συνταγή για Γαύρο- Σαγανάκι- Λεμόνι είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας με τις τολμηρές γεύσεις και τη μοναδική της ανανέωση σε ένα κλασικό ελληνικό πιάτο. Σερβίρετέ το με ψωμί κρούστας ή πατατάκια πίτας για ένα νόστιμο ορεκτικό ή συνδυάστε το με μια σαλάτα για ένα ελαφρύ και χορταστικό κυρίως πιάτο.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα