22.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Μητσοτάκης: “Η ψηφιακή πρόοδος αρχίζει και αποτυπώνεται”

Επίσκεψη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου για την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, ο οποίος προχωρά με βασικό «όχημα» το gov.gr. Στην πλατφόρμα αυτή προστίθενται διαρκώς νέες υπηρεσίες που στοχεύουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, καθιστώντας τις συναλλαγές με το κράτος πιο εύκολες και γρήγορες.

gov

Μια σημαντική καινοτομία που αναμενόταν να παρουσιάσει ο Παπαστεργίου στον Μητσοτάκη αφορά τον νέο τρόπο σύναψης ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Με τη νέα αυτή διαδικασία, ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να δίνει τα προσωπικά του στοιχεία κάθε φορά που θέλει να συνάψει ένα συμβόλαιο. Αντίθετα, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αντλούν τα απαραίτητα δεδομένα απευθείας από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Στη συνέχεια, ο πολίτης θα μπορεί να συγκατατίθεται στη χρήση των δεδομένων αυτών με ένα απλό tap μέσω του wallet που εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκατεστημένο στο κινητό τους.

govgr 1

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη μετεξέλιξη του gov.gr, με την καινοτομία αυτή να επεκτείνεται το επόμενο διάστημα και σε άλλες συναλλαγές των πολιτών με το κράτος ή με εταιρείες. Αυτές οι συναλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν συνδέσεις ενέργειας, την έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών και άλλες υπηρεσίες που απαιτούν την παροχή προσωπικών στοιχείων. Με την ενσωμάτωση αυτών των νέων δυνατοτήτων, το gov.gr συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνει την εμπειρία του πολίτη, καθιστώντας τις συναλλαγές πιο ασφαλείς και πιο εύκολες.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα