27.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Θεραπεία με άλογα: Η θεραπεία με άλογα βοηθά την ψυχική υγεία

Η Elaine Delaney πέρασε την παιδική της ηλικία ιππεύοντας άλογα στους λόφους της μακρινής ακτής της Νέας Νότιας Ουαλίας. Έτσι, λέει, η ικανότητα να εκπαιδεύει τα ζώα είναι στο αίμα της. «Ο παππούς μου είχε ένα χέρι και ήταν ένας καταπληκτικός, φυσικός ιππέας, οπότε έχω μερικά από τα γονίδιά του», είπε η κ. Delaney. «Από μικρή ηλικίa με τα άλογα και την ιππασία, συνειδητοποίησα ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο για να βοηθήσουμε τους άλλους». Ήταν δεκαετίες στα σκαριά, αλλά όταν η κα Delaney και ο σύζυγός της Mike αποσύρθηκαν στο Laggan στα Southern Tablelands της NSW, το όνειρό τους να βοηθήσουν άλλους έγινε πραγματικότητα.

aloga therapeia

Ολιστική αλογοθεραπεία

Το 2021, το ζευγάρι μετέτρεψε την περιουσία του σε έναν ολιστικό πάροχο βοήθειας για άλογα. «Είναι ένας μη λεκτικός τρόπος να περνάς χρόνο με άλογα», είπε η κ. Delaney. «Πάντα χρησιμοποιούσα φυσική εκπαίδευση αλόγων και ποτέ δεν χρησιμοποίησα δύναμη, έτσι τα άλογά μας είναι πολύ συνηθισμένα σε ένα στοργικό περιβάλλον». Στους επισκέπτες περιλαμβάνονται όσοι εμπλέκονται με το NDIS, άτομα που πάσχουν από προβλήματα ψυχικής υγείας και άλλα άτομα που θέλουν να ξεπεράσουν τον φόβο τους να βρίσκονται γύρω από μεγάλα ζώα.

Γονείς από την πόλη φέρνουν επίσης τα παιδιά τους για να τους δώσουν μια εμπειρία συντροφιάς με ζώα και μια γεύση από την εξοχική ζωή. «Μπορεί απλώς να περιποιείσαι το άλογο, να χαϊδεύεις το άλογο, να μιλάς με το άλογο, να οδηγείς το άλογο και μερικές φορές μπορεί να είναι ιππασία», είπε η κ. Delaney. «Υπάρχουν πολλά ζώα που χρησιμοποιούνται για να εργαστούν με άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας για να τους επιτρέψουν να βρίσκονται σε ένα μέρος ηρεμίας ή θεραπείας. Αναγνωρίζω τη χαρά που μπορεί να έχει στους ανθρώπους η συντροφιά με άλογα».

Εμπειρία με άλογα

Οι Delaney έχουν περάσει χρόνια δουλεύοντας με τα τέσσερα άλογα και τα πόνυ τους για να έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να περνούν χρόνο με τους επισκέπτες. Υπάρχει ο Πρίγκιπας, ένας 22χρονος Άραβας που κάνει τζελ και η Τέσυ-Ρόουζ, μια γκρίζα φοράδα. Μερικοί επισκέπτες προτιμούν να περνούν χρόνο με το μικρότερο ουαλικό ορεινό πόνυ, Claudie. «Τα άλογα είναι πολύ ενθαρρυντικά να υπάρχουν γύρω και στα άλογα λατρεύουν πραγματικά να έχουν ανθρώπους εδώ», είπε η κ. Delaney.

therapeia me aloga

Οφέλη για την υγεία

Στα δύο χρόνια από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να επισκέπτονται την ιδιοκτησία τους, το ζευγάρι έχει δει μόνο του τον αντίκτυπο που έχει. «Οι φροντιστές της NDIS φέρνουν ανθρώπους κοντά μας και όλοι διαπιστώνουμε το τεράστιο όφελος που έχουν να βρίσκονται γύρω από άλογα», είπε η κ. Delaney. «Μόνο το άγγιγμα ενός αλόγου μπορεί να φέρει το πιο εκπληκτικό χαμόγελο στο πρόσωπο ενός ανθρώπου». Αλλά μπορεί να υπάρχουν και εκείνοι που είναι αρχικά διστακτικοί.

«Ένα νεαρό κορίτσι ήρθε με μια ομάδα φοιτητών του NDIS και όταν έφτασε, κάθισε στο έδαφος και είπε: «Μισώ τα άλογα», είπε η κ. Delaney. «Μετά από λίγο, σηκώθηκε και πλησίασε ένα άλογο και είχε το κεφάλι της ακουμπισμένο σε ένα από τα άλογα. Ήταν όμορφο να το δεις. Έχω χαρά να κάνω αυτό που κάνω και μπορώ να μοιραστώ αυτό που αγαπώ με άλλους ανθρώπους».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα