22.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιράν: Προειδοποιεί για συνέπειες μετά την επίθεση στο Γκολάν

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ είχε «περάσει όλες τις κόκκινες γραμμές» με ένα χτύπημα με ρουκέτα που κατηγορήθηκε για την ένοπλη ομάδα του Λιβάνου που σκότωσε 12 νεαρούς στα προσαρτημένα Υψίπεδα του Γκολάν.

israil iran

«Η σφαγή του Σαββάτου αποτελεί το πέρασμα όλων των κόκκινων γραμμών από τη Χεζμπολάχ. Αυτός δεν είναι ένας στρατός που πολεμά έναν άλλο στρατό, αλλά είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που πυροβολεί σκόπιμα εναντίον αμάχων», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ, η οποία ανέλαβε το Σάββατο πολλαπλές επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις μετά από μια φονική επιδρομή στο νότιο Λίβανο, αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση που έπληξε την πόλη Majdal Shams στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι «ένας ιρανικός πύραυλος» προκάλεσε τον θάνατο «των αγοριών και των κοριτσιών μας»«Η Χεζμπολάχ είναι η μόνη τρομοκρατική οργάνωση που έχει αυτές τις ρουκέτες στο οπλοστάσιό της», ανέφερε. «Το Ισραήλ θα ασκήσει το δικαίωμα και το καθήκον του να ενεργήσει σε αυτοάμυνα και θα απαντήσει στη σφαγή».

Ο στρατός είπε ότι η επίθεση με ρουκέτα σκότωσε 12 άτομα ηλικίας μεταξύ 10 και 20 ετών όταν χτυπήθηκαν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Majdal Shams, μια πόλη των Δρούζων όπου πολλοί κάτοικοι δεν έχουν αποδεχτεί την ισραηλινή υπηκοότητα από τότε που καταλήφθηκαν τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία το 1967.

iran ekrikseis 1

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος επέστρεφε νωρίς από μια επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεσμεύτηκε ότι «το Ισραήλ δεν θα αφήσει αυτή τη δολοφονική επίθεση να μείνει αναπάντητη». Επρόκειτο να διευθύνει μια συνεδρίαση της επιτροπής ασφαλείας αργότερα την Κυριακή, ανέφερε το γραφείο του.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα