22.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Λειψυδρία αντιμετώπιση: Ποσό 11,25 εκατ. ευρώ στους Δήμους για να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία

Το Υπουργείο Εσωτερικών παρέχει χρηματοδότηση ύψους 11.250.000 ευρώ στους Δήμους, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τους Συνδέσμους Ύδρευσης – Αποχέτευσης της χώρας, με στόχο την άμεση υλοποίηση δράσεων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

leipsidria2

Η πρόσκληση, υπογεγραμμένη από τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, είναι μέρος του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου και έχει τον τίτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ». Καλεί τους Δήμους, τις ΔΕΥΑ και τους Συνδέσμους να υποβάλουν προτάσεις για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.6 «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων». Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αντιμετώπιση της λειψυδρίας μέσω της βελτίωσης της διαχείρισης των υδάτων και των υποδομών παροχής πόσιμου νερού.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση χρηματοδοτεί αποκλειστικά τις ακόλουθες δράσεις:

  • Ανόρυξη νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων.
  • Παροχή αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να υποβάλει μόνο μία πρόταση με μέγιστο ποσό χρηματοδότησης 150.000 ευρώ.

leipsidria1

Διευκρινίζεται ότι οι Δήμοι των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση και θα χρηματοδοτηθούν από αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα