24.7 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ice tea ροδάκινο: Απολαύστε ένα καλοκαιρινό και δροσιστικό παγωμένο τσάι ροδάκινο

Η παρασκευή ροδάκινου παγωμένου τσαγιού είναι ένα δροσιστικό τρόπος για να απολαύσετε τη γλυκύτητα των ροδακινιών σε συνδυασμό με τη δροσιά του τσαγιού, ιδανικό για ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα λατρέψετε.

peach iced tea 1

Υλικά

  • Ροδάκινα: 2 ώριμα ροδάκινα, ξεφλουδισμένα, αφαιρέστε τους κουκουτσιούς και κόψτε τα σε φέτες.
  • Σακουλάκια Μαύρου Τσαγιού: 4 σακουλάκια (ή το αγαπημένο σας είδος τσαγιού).
  • Νερό: 4 φλιτζάνια (1 λίτρο).
  • Ζάχαρη: 1/4 φλιτζάνι, ρυθμίστε την γλυκύτητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Παγάκια: Για σερβίρισμα.
  • Φύλλα Δυόσμου: Προαιρετικά, για γαρνιτούρα.

Οδηγίες

  1. Βράσιμο του Τσαγιού: Βράστε 4 φλιτζάνια νερό σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα σακουλάκια τσαγιού. Αφήστε να απολαύσει για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλετε το τσάι σας.
  2. Προετοιμασία των Ροδακινίων: Ενώ το τσάι απολαμβάνει, ξεφλουδίστε, αφαιρέστε τους κουκουτσιούς και κόψτε τα ροδάκινα σε φέτες.
  3. Φτιάξτε το Πουρέ Ροδάκινου: Σε ένα μπλέντερ ή τριφτή, αναμείξτε τις φέτες ροδάκινου μέχρι να γίνουν λείες. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό αν χρειαστεί.
  4. Γλυκαίνετε το Τσάι: Αφού απολαύσει το τσάι, αφαιρέστε τις σακουλάκια και ανακατέψτε τη ζάχαρη, ρυθμίζοντας τη γλυκύτητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αφήστε το τσάι να κρυώσει στη θερμοκρασία δωματίου.
  5. Συνδυάστε και Ψυγείο: Σε ένα μεγάλο κανάτα, συνδυάστε το βραστό τσάι και το πουρέ ροδάκινου. Ανακατέψτε καλά για να αναμειχθούν καλά τα συστατικά.
  6. Σερβίρετε: Γεμίστε ποτήρια με παγάκια και ρίξτε το ροδάκινο παγωμένο τσάι πάνω από το παγάκι. Γαρνιράρετέ το με φύλλα δυόσμου αν το επιθυμείτε.
  7. Απολαύστε: Ανακατέψτε πριν το πίνετε για να διανείμετε ομοιόμορφα τη γεύση του ροδακινιού. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τη δροσιστική γεύση του παγωμένου τσαγιού ροδάκινο!

icetea

Για μια πιο έντονη γεύση ροδάκινου, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο πουρέ ροδάκινου ή να αφήσετε τις φέτες ροδάκινου να ενσωματωθούν στο τσάι αργά το βράδυ στο ψυγείο. Ρυθμίστε τη γλυκύτητα προσθέτοντας περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη, ή αντικαταστήστε τη με μέλι ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας. Γαρνιρίστε με φέτες ροδάκινου ή ένα φέτος λεμονιού για ένα έξτρα άγγιγμα φρεσκάδας. Το ροδάκινο παγωμένο τσάι είναι όχι μόνο νόστιμο αλλά και μια υγιεινή δροσιστική λύση

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα