28.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντασφάλιση υγείας: Τι ωθεί την παγκόσμια ζήτηση για αντασφάλιση υγείας;

Η παγκόσμια άνοδος στη χρήση της υγειονομικής περίθαλψης και η πιθανότητα αύξησης του ιατρικού πληθωρισμού θα μπορούσαν να διευρύνουν τον ρόλο της αντασφάλισης υγείας, προτείνουν πληροφορίες από την AM Best. Σύμφωνα με την έκθεση, τα παγκόσμια ασφάλιστρα αντασφάλισης υγείας συνέχισαν να αυξάνονται, αν και ο ρυθμός αύξησης έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στους εμπορικούς και σταματικούς κλάδους.

asfalisi ygeias

Η Doniella Pliss, διευθύντρια στην AM Best, σημείωσε ότι η ασφάλιση υγείας παραμένει ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στον παγκόσμιο ασφαλιστικό κλάδο, αντιπροσωπεύοντας περίπου τα μισά από τα ασφάλιστρα που παράγονται. Ωστόσο, ο ρόλος και ο παγκόσμιος όγκος των αντασφαλίσεων υγείας εξακολουθούν να είναι σχετικά μέτριοι σε σύγκριση με άλλους τομείς αντασφάλισης.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι η ζήτηση για αντασφάλιση υγείας είναι συνήθως χαμηλότερη από ό,τι σε άλλους τομείς λόγω παραγόντων όπως:

  • οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις,
  • η ευελιξία των τιμών
  • και η περιορισμένη έκθεση σε καταστροφές.

 

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, η αντασφάλιση υγείας έχει δει αυξημένη χρήση. Αυτή η τάση αποδίδεται στη μειωμένη κερδοφορία, στην αύξηση των απαιτήσεων υψηλού κόστους και στην ανάγκη οι κύριοι μεταφορείς να βελτιστοποιήσουν τις κεφαλαιακές τους δομές. Την τελευταία δεκαετία, οι παγκόσμιες αντασφαλιστικές εταιρείες ανέφεραν σημαντική αύξηση στα ασφάλιστρα υγείας, αν και αυτή η επέκταση έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια.

asfaleia ipa

Η έκθεση σημειώνει ότι τα ασφάλιστρα αντασφάλισης υγείας μειώθηκαν κάπως το 2021 και το 2022 λόγω διαταραχών από τον COVID-19 στις πωλήσεις προϊόντων πρωτογενούς υγείας, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές. Παρά το γεγονός αυτό, τα θετικά αποτελέσματα από την αντασφάλιση υγείας έχουν συμβάλει στην αντιστάθμιση των ζημιών που σχετίζονται με αξιώσεις θνησιμότητας από COVID-19.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα