25.4 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Διατροφικές συνήθειες: Συμβουλές για να βελτιώσετε το διατροφικό σας status

Νιώθετε κολλημένοι σε ένα μοτίβο συνεχούς λαχτάρας και φαγητού με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη και εξαιρετικά επεξεργασμένα συστατικά; Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζωτικά θρεπτικά συστατικά και έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν αρνητικά την υγεία, προκαλώντας προβλήματα όπως τερηδόνα, υψηλή αρτηριακή πίεση, παχυσαρκία, διαβήτη και πολλά άλλα. Είναι απαραίτητο να απελευθερωθείτε από παλιές συνήθειες και ενεργά εργαστεί για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Υπάρχουν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

zoi

  • Κρατήστε το απλό – Σε έναν κόσμο γεμάτο πληροφορίες, προσπαθεί κανείς να υιοθετήσει και να ακολουθήσει κάθε νέα δίαιτα που είναι μοντέρνα και να ενσωματώσει κάθε φανταχτερό/εξωτικό φαγητό που προτείνουν οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι σημαντικό να κρατάμε τα πράγματα απλά και να έχουν αναπτυχθεί και παραχθεί τοπικά τροφή που προσαρμόζεται καλύτερα στο σώμα κάποιου. Σταματήστε να κυνηγάτε κάθε νέα μοντέρνα δίαιτα και φάτε το σπιτικό φαγητό με παραδοσιακά είδη στο μενού. Συμπεριλάβετε μπαχαρικά όπως κουρκουμά, τσίλι, πιπέρι, κύμινο, κανέλα, ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, ντάλ, φυλλώδη λαχανικά, λαχανικά τοπικής καλλιέργειας, τυρόπηγμα/βουτυρόγαλα και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτά τα συστατικά είναι απίστευτα υγιεινά και άμεσα διαθέσιμα στην κουζίνα ή κάπου στη γειτονιά σας.
  • Διαφοροποιήστε τη διατροφή σας – Υπάρχει τεράστια σημασία στο να συμπεριλάβετε διάφορες ομάδες τροφίμων. Συμπεριλάβετε πολλά φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς στα γεύματά σας. Η κατανάλωση επαρκών φρούτων και λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και άνοιας. Τα φυσικά χρώματα που υπάρχουν στα φυτικά τρόφιμα προσφέρουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη. 
  • Κάντε μικρές προσθήκες στη διατροφή σας – Μια γρήγορη αλλά αποτελεσματική στρατηγική για να βελτιώσετε τη θρεπτική αξία της διατροφής σας είναι να συμπεριλάβετε ξηρούς καρπούς στα κανονικά σας γεύματα. Το αμύγδαλο, για παράδειγμα, είναι ένας πολύ ευπροσάρμοστος ξηρός καρπός που μπορεί να ενσωματωθεί με διάφορους τρόπους στα γεύματά σας. Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, πρωτεΐνη, ψευδάργυρος κ.λπ. Γαρνίρετε τα smoothies και τις σαλάτες σας με ψιλοκομμένα αμύγδαλα, μουλιάστε τα όλη τη νύχτα, καταναλώστε τα απευθείας ή πασπαλίστε τα στις σούπες σας.
  • Αποφύγετε την αλόγιστη κατανάλωση – Πρέπει συνειδητά να αποφύγετε να τρώτε ανθυγιεινά συσκευασμένα τρόφιμα και να τα ανταλλάξετε με πιο υγιεινές επιλογές όπως καβουρδισμένα αμύγδαλα, φρουτοσαλάτες και φύτρα που είναι εξίσου νόστιμα και πιο θρεπτικά. Η κατανάλωση 43 γραμμαρίων αμυγδάλων καθημερινά βελτιώνει τη διατροφική πρόσληψη βιταμίνης Ε και μονοακόρεστων λιπαρών, γνωστά και ως καλά λιπαρά, χωρίς να αυξάνει το σωματικό βάρος.

zoi 1

  • Οι βασικές αρχές – Το να τρώτε το φαγητό σας αργά, να μασάτε καλά κάθε μπουκιά, να τρώτε προσεκτικά, να διατηρείτε τακτικές ώρες γευμάτων και να αποφεύγετε τον χρόνο οθόνης κατά τη διάρκεια των γευμάτων είναι όλες οι βασικές οδηγίες για να διασφαλίσετε ότι παίρνετε τη σωστή ποσότητα και ποιότητα φαγητών.

Τέλος, φροντίστε να συμπληρώνετε τη διατροφή σας με τακτική άσκηση και να εξασφαλίζετε έναν καλό ύπνο!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα