20.9 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Γαύδος γαστρεντερίτιδα: Ανησυχητικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Γαύδο

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η εμφάνιση δεκάδων περιστατικών γαστρεντερίτιδας που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δέκα ημέρες στη Γαύδο. Ο γιατρός του τοπικού ιατρείου, Β. Αμβροσιάδης, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι καθημερινά αρρωσταίνουν περίπου 20 με 30 άτομα. Ο κύριος Αμβροσιάδης σημείωσε ότι πρόπερσι δεν υπήρχε κανένα τέτοιο ζήτημα, ενώ πέρυσι είχαν εμφανιστεί μερικά κρούσματα νωρίτερα, τον Ιούλιο, χωρίς να προκαλέσουν ιδιαίτερη ανησυχία.

gaodos

Φέτος, ωστόσο, η γαστρεντερίτιδα εμφανίστηκε τον Αύγουστο με πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα και ένταση. Εκτιμάται ότι τα δεκάδες καθημερινά περιστατικά μπορεί να σχετίζονται με μολυσμένο νερό στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού, λόγω της έλλειψης αποχετευτικού συστήματος και της ύπαρξης βόθρων. «Υπάρχει η υποψία ότι οι βόθροι επικοινωνούν με τα πηγάδια και το καλοκαίρι, όταν ανεβαίνει η στάθμη τους, προκαλείται αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο κύριος Αμβροσιάδης.

gavdos1

Από τη Γαύδο έχουν ήδη ενημερώσει τον ΕΟΔΥ για το ζήτημα, και στο νησί αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να διεξάγει τους απαραίτητους ελέγχους και να εντοπίσει τις αιτίες του προβλήματος.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα