14.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024

Granola bars: Χειροποίητες μπάρες granola ως η τέλεια επιλογή για υγιεινό σνακ

Oι σπιτικές μπάρες granola προσφέρουν έναν απολαυστικό συνδυασμό ευκολίας, διατροφής και προσαρμόσιμων γεύσεων που τα καθιστούν αγαπημένο σνακ για όλες τις ηλικίες. Αυτές οι μπάρες όχι μόνο προετοιμάζονται εύκολα, αλλά σας επιτρέπουν επίσης να ελέγχετε τα συστατικά, διασφαλίζοντας ότι είναι απαλλαγμένα από πρόσθετα και προσαρμοσμένα στις διατροφικές σας προτιμήσεις. Γεμάτες με υγιεινή βρώμη, ξηρούς καρπούς, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα, οι σπιτικές μπάρες granola παρέχουν έναν ισορροπημένο συνδυασμό υδατανθράκων, πρωτεϊνών και υγιεινών λιπών, καθιστώντας τις μια χορταστική και δυναμωτική επιλογή για πρωινό, μεσημεριανό σνακ ή ακόμα και ένα γρήγορο πριν την προπόνηση ώθηση. Είτε τις προτιμάτε λαστιχωτές είτε τραγανές, γλυκές με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, οι σπιτικές μπάρες granola είναι ευέλικτες και μπορούν να προσαρμοστούν για να ταιριάζουν σε κάθε γευστικό ουρανίσκο, καθιστώντας τις μια τέλεια προσθήκη στο ρεπερτόριο της κουζίνας σας.

granolabars3ready

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια τυλιγμένη βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια (π.χ. αμύγδαλα, καρύδια), ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι σπόροι (π.χ. ηλιόσποροι, σπόροι chia)
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (π.χ. κράνμπερι, σταφίδες), ψιλοκομμένα αν είναι μεγάλα
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο ξηρών καρπών (π.χ. αμύγδαλο, φυστικοβούτυρο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

  • Παρασκευή:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C.
Στρώνουμε ένα ταψί 9×9 ιντσών (23×23 εκ.) με λαδόκολλα ή το αλείφουμε ελαφρά με λάδι.

  • Ανακατεύουμε ξηρά υλικά:

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη βρώμη, τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα αποξηραμένα φρούτα, την κανέλα (αν χρησιμοποιείτε) και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε καλά.

  • Συνδυάστε τα υγρά συστατικά:

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και το βούτυρο ξηρών καρπών μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.

  • Συνδυάστε τα πάντα:

Ρίξτε το ζεστό μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου) και το μείγμα βουτύρου ξηρών καρπών πάνω από τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να επικαλυφθούν και να κολλήσουν όλα τα ξηρά υλικά.

  • Πατήστε Into Pan:

Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή τα χέρια σας για να πιέσετε το μείγμα σταθερά και ομοιόμορφα στο τηγάνι.

  • Ψήνω:

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

  • Ψύξτε και κόψτε:

Αφήστε τις μπάρες γκρανόλα να κρυώσουν εντελώς στο τηγάνι σε μια σχάρα. Μόλις κρυώσουν, βγάζετε τις μπάρες από το ταψί χρησιμοποιώντας το λαδόκολλα και τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής. Κόψτε σε μπάρες ή τετράγωνα χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι. Αποθηκεύστε τις σπιτικές μπάρες γκρανόλα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μια εβδομάδα. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, διατηρήστε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

granolabars1ready
Προσαρμόστε τη συνταγή προσθέτοντας κομματάκια σοκολάτας, νιφάδες καρύδας ή τα αγαπημένα σας μπαχαρικά.
Εάν προτιμάτε τις μπάρες για μάσημα, μειώστε ελαφρώς τον χρόνο ψησίματος.
Πειραματιστείτε με διαφορετικά βούτυρα ξηρών καρπών ή γλυκαντικά για να ταιριάξετε με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
Απολαύστε τις σπιτικές μπάρες granola ως υγιεινό σνακ οποιαδήποτε στιγμή!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα