25.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης 10.000 ανέργων κόστους άνω των 150 εκατ. ευρώ

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για την κατάρτιση 10.000 ανέργων, με συνολικό κόστος που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ, κατανεμημένο στη διετία 2024-2025. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα προέλθει από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και θα υποστηρίζεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, απευθυνόμενο σε ανέργους που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

1 dypa2 1

Ο σκοπός του προγράμματος είναι, μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων, να επιτευχθεί η αναβάθμιση των δεξιοτήτων ή/και η επανακατάρτιση της στοχευμένης ομάδας σε τομείς με υψηλή ζήτηση, οδηγώντας τελικά στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση και πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων, ακολουθούμενη από ένα 12μηνο πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης από τη ΔΥΠΑ για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.

Με την εφαρμογή του προγράμματος, αναμένονται τα εξής ενδεικτικά αποτελέσματα:

  • Πρόληψη και αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσω της αναβάθμισης των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, καθώς και της τοποθέτησής τους σε βραχυπρόθεσμες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης και πιστοποίησής τους.
  • Αύξηση της απασχολησιμότητας των ανέργων.
  • Ποιοτική βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ωφελούμενων, μέσω προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες ανάγκες της παραγωγικής δομής και της οικονομίας.

1 dypa1 1

Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές για την υλοποίηση του προγράμματος καθορίζονται όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα