20.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Covid ΗΠΑ: Αυξάνονται οι νέες νοσηλείες COVID-19 καθώς εξαπλώνεται η EG.5

Οι νέες εβδομαδιαίες νοσηλείες COVID-19 αυξήθηκαν περισσότερο από 14% την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ξεπερνώντας τις 10.000, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ο αριθμός είναι πλέον ο υψηλότερος από την άνοιξη, όταν ο κορωνοϊός ήταν σε πτώση μετά από ένα μικρό χειμερινό κύμα.

metallaxi covid

Οι νοσηλείες λόγω κορωνοϊού έχουν αυξηθεί εδώ και εβδομάδες. Το CDC δεν παρακολουθεί πλέον τις λοιμώξεις από την COVID-19, αλλά οι ειδικοί λένε ότι η εξάπλωση είναι πιθανώς σημαντική δεδομένης της αύξησης των νοσηλειών. Οι θάνατοι, που τείνουν να υπολείπονται των νοσηλειών, δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη παρόμοια αύξηση. Η συντριπτική πλειονότητα των κομητειών των ΗΠΑ τεκμηριώνει ένα «χαμηλό» επίπεδο νέων εισαγωγών σε νοσοκομεία COVID-19. Λιγότερο από το 2% των κομητειών βλέπουν είτε «μεσαίο» ή «υψηλό» επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

Οι ειδικοί λένε ότι μια ελαφρά αύξηση το καλοκαίρι δεν αποτελεί σοκ, αλλά ότι θα πρέπει να χρησιμεύσει ως αφύπνιση για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά τον ιό πριν μπει ο χειμώνας. Η αύξηση έρχεται καθώς η EG.5, η οποία έχει ανεπίσημα το παρατσούκλι «eris», είναι η κορυφαία παραλλαγή που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την περασμένη εβδομάδα έκρινε την EG.5 ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος» αφού παρουσίασε σταθερή αύξηση παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ, ευθύνεται για το 17% των νέων λοιμώξεων τις τελευταίες εβδομάδες.

covid omicron

Ο οργανισμός αξιολόγησε τον κίνδυνο δημόσιας υγείας της EG.5 ως «χαμηλό σε παγκόσμιο επίπεδο», που είναι ο ίδιος χαρακτηρισμός με το λεγόμενο στέλεχος «arcturus». Ωστόσο, ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι επειδή η EG.5 φαίνεται πιο μεταδοτική και πιο ικανή να αποφύγει την ανοσία που παρέχεται από εμβόλια και προηγούμενη μόλυνση, «μπορεί να προκαλέσει αύξηση της επίπτωσης και να γίνει κυρίαρχο σε ορισμένες χώρες ή ακόμη και παγκοσμίως».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα