21 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Περπάτημα υγεία: Όσο περισσότερο περπατάτε τόσο πιο υγιείς θα είστε

Πέρασαν οι εποχές που οι άνθρωποι συνήθιζαν να περπατούν χιλιόμετρα για να φτάσουν κάπου. Η τεχνολογία και οι μεταφορές έχουν διευκολύνει όλους μας. Ξέρετε όμως πώς η προσθήκη βημάτων στη ζωή σας μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα; Το περπάτημα έχει θετικά αποτελέσματα και μπορεί να τονώσει την υγεία και τη γενική ευεξία του ατόμου. Αντίθετα, επικυρώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι στα παλιά χρόνια συνήθιζαν να παραμένουν σε φόρμα και υγιείς επειδή περπατούσαν και έτρωγαν υγιεινά τρόφιμα. Αλλά αφού αποκτούσαν όλες τις μεταφορικές διευκολύνσεις, θα είχαν περπατήσει την ίδια απόσταση; Προφανώς όχι! Εάν έχουμε την άνεση να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μεταφοράς, τότε, φυσικά, θα το επιλέξουμε, αλλά αντί να επιλέγουμε μεγάλα μίλια για να περπατήσουμε, μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για τα απαραίτητα βήματα που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της υγείας μας.

perpatima 1

33281

Οφέλη από το περπάτημα

Επιπλέον, υπάρχει μια τεράστια γκάμα από οφέλη που σχετίζονται με το περπάτημα, μερικά από αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  1. Μπορεί να σας προστατεύσει από χρόνιες ασθένειες: Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων και ακόμη και να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη χοληστερόλη. Αλλά εκτός από θεραπεία για τέτοιες καταστάσεις, το περπάτημα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού. Μια μελέτη της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έδειξε ότι οι γυναίκες που περπατούν αρκετές ώρες την εβδομάδα έχουν 14% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.
  2. Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα: Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός αμυντικού μηχανισμού για το σώμα μας για να μας προστατεύσει από ασθένειες όπως το κρυολόγημα και η γρίπη. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που περπατούν τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα και πέντε ημέρες την εβδομάδα έχουν μικρότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν. Και ακόμα κι αν αρρωστήσουν, το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αρκετά ισχυρό για να καταπολεμήσει αυτές τις ασθένειες.
  3. Ανακουφίστε τον πόνο στις αρθρώσεις: Αυτός είναι ο λόγος που το περπάτημα δεν βοηθά μόνο τα παιδιά ή τους ενήλικες αλλά και τους ηλικιωμένους. Τα άτομα με πόνο στις αρθρώσεις ή αρθρίτιδα αισθάνονται καλύτερα μετά το περπάτημα και παραδόξως, το περπάτημα 4 έως 5 μίλια την εβδομάδα μπορεί να μετριάσει τις πιθανότητες εμφάνισης αρθρίτιδας. Προστατεύει τις αρθρώσεις, ιδιαίτερα τους γοφούς και τα γόνατα, ενισχύοντας τη στήριξη.
    Μπορεί να σας προστατεύσει από το να γίνετε υπέρβαροι: Το τακτικό περπάτημα μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη γονιδίων που προάγουν το βάρος, κάνοντας το άτομο να ταιριάζει.

perpatima 3

Αν και πολλές έρευνες δείχνουν ότι 10.000 βήματα είναι απαραίτητα κάθε μέρα για να βοηθήσετε την υγεία σας, πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι είναι λάθος, προτείνοντας ότι 5.000 βήματα είναι υπεραρκετά για να δώσουν ένα θαυματουργό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας είναι ο λόγος για τους περισσότερους θανάτους και παραμένει η τέταρτη πιο συχνή αιτία παγκοσμίως. Έτσι, η προσθήκη μικρών βημάτων μπορεί να είναι ευεργετική. Περίπου 4000 βήματα είναι αρκετά για να μειωθεί ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα