25.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνταγή Paneer: Εύκολη συνταγή για πίτσα Paneer για να δοκιμάσετε με φίλους

Η πίτσα Paneer είναι ένας νόστιμος συνδυασμός ινδικής και ιταλικής κουζίνας. Είναι μια μοναδική παραλλαγή πίτσας που διαθέτει έναν γευστικό και αρωματικό συνδυασμό από ινδικά μπαχαρικά, paneer και μια τραγανή κρούστα πίτσας. Το Paneer, γνωστό και ως τυρί cottage, είναι ένα δημοφιλές συστατικό στην ινδική κουζίνα και είναι γνωστό για την πλούσια, κρεμώδη γεύση και υφή του. Όταν συνδυάζεται με τις τολμηρές γεύσεις ντομάτας, κρεμμυδιών και πιπεριών και ψημένο σε κρούστα πίτσας, το paneer δημιουργεί ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα που μπορούν να απολαύσουν τόσο οι χορτοφάγοι όσο και οι μη χορτοφάγοι. Η πίτσα Paneer είναι ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι υγιεινό και συναρπαστικό και μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις μεμονωμένες προτιμήσεις προσθέτοντας διαφορετικές επικαλύψεις και μπαχαρικά. Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα είτε για δείπνο το Σαββατοκύριακο, η πίτσα paneer είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα.

pizza 1

Συστατικά

Για την παρασκευή ζύμης

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής – 3 γραμμάρια (μάγια ταχείας αύξησης)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή προσθέστε όπως απαιτείται
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 έως 1,25 φλιτζάνια χλιαρό νερό ή προσθέστε όπως απαιτείται
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως

Για Paneer And Veggie Marination

  • 2 κουταλιές της σούπας τυρόπηγμα ή κρέμα γάλακτος ή ελληνικό γιαούρτι
  • 100 γραμμάρια πάνερ 
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι κύβοι πιπεριάς (καψικό) – οποιαδήποτε χρωματιστή πιπεριά ή πιπεριά
  • ½ φλιτζάνι σπανάκι χοντροκομμένο 
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη ή πιπέρι καγιέν
  • 1 πρέζα αλάτι ή προσθέτουμε όσο χρειάζεται
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού garam masala

Αλλα συστατικά

  • ½ φλιτζάνι σάλτσα πίτσας ή προσθέστε όπως απαιτείται
  • τυρί μοτσαρέλα (φρέσκο) ή τυρί πίτσα, όπως απαιτείται
  • ανάμεικτα βότανα ή φρέσκο ​​βασιλικό, όπως απαιτείται
  • νιφάδες κόκκινου τσίλι όπως απαιτείται

Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τη στιγμιαία ζάχαρη μαγιάς. Ρίχνουμε μέσα 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της μαγιάς και η ζάχαρη στο νερό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και απαλή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο χλιαρό νερό όσο ζυμώνουμε. Συνολικά, ζυμώστε τη ζύμη για τουλάχιστον 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει λεία, απαλή και ελαστική. Βάλτε τη ζύμη σε μια λεκάνη ανάμειξης. Αλείφουμε ή μοιράζουμε ελαιόλαδο πάνω από τη ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη ή το ταψί με μια βαμβακερή πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε να ζυμώσει για 45 λεπτά έως 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη. Η ζύμη θα διπλασιαστεί σε μέγεθος και όγκο όταν έχει ζυμωθεί σωστά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε κύβους κρεμμυδιού, κύβους πιπεριάς και χοντροκομμένο σπανάκι. Ανακατέψτε λίγο φρέσκο ​​τυρόπηγμα ή γιαούρτι. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό και μπορεί να παραλειφθεί. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το φρέσκο ​​τυρόπηγμα με κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε τους κύβους paneer. Κόκκινο τσίλι σε σκόνη ή πιπέρι καγιέν, σκόνη κύμινο, σκόνη garam masala και αλάτι για γεύση. Ρίξτε το πάνερ και τα λαχανικά με το τυρόπηγμα (γιαούρτι), τις σκόνες μπαχαρικών και το αλάτι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λεπτά να μαριναριστούν. Εάν διατηρηθεί για περισσότερο από 30 λεπτά, διατηρείται σκεπασμένο στο ψυγείο. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος, τρυπήστε απαλά και ζυμώστε την ξανά. Πλάθουμε τη ζύμη σε κούτσουρο και την κόβουμε σε 4 με 5 ίσα μέρη. Κόψτε τη ζύμη σε 6 έως 7 τμήματα για πίτσες με λεπτή κρούστα. 

Ένα ταψί 9 ή 10 ιντσών πρέπει να ψεκαστεί με ελαιόλαδο. Απλώνουμε το σιμιγδάλι (rava ή sooji) ίσα στο ταψί. Μπορείτε επίσης να το πασπαλίσετε με αλεύρι ή καλαμποκάλευρο. Προθερμάνετε το φούρνο στην υψηλότερη ρύθμιση για 15 με 20 λεπτά πριν το ψήσιμο. Πασπαλίστε λίγο αλεύρι σε μια μπάλα ζύμης πίτσας μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους. Απλώστε σε μια αρκετά παχιά πίτσα που έχει πάχος 1/4 έως 1/3 ίντσας παντού. Τοποθετήστε την πίτσα στο λαδωμένο ταψί ή ταψί με προσοχή. Τρυπήστε τη ζύμη με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι. Απλώστε 1,5–2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πίτσας πάνω από τη ζύμη. Τοποθετήστε μικρά κομμάτια φρέσκιας μοτσαρέλας πάνω από τη ζύμη. Αν δεν έχουμε φρέσκο ​​τυρί μοτσαρέλα, την κόβουμε και την προσθέτουμε. Μην υπερβάλλετε με την επικάλυψη τυριού. Αραδιάζουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά και το πανί πάνω στη σφολιάτα. Και πάλι, μην πλημμυρίσετε το κάλυμμα με λαχανικά και paneer. Διατηρήστε το ταψί της πίτσας στην κεντρική σχάρα στον προθερμασμένο φούρνο, χρησιμοποιώντας τόσο την επάνω όσο και την κάτω αντίσταση. Διατηρήστε τη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία στο φούρνο σας. 

pizza 2

Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει ή να γίνει χρυσαφένιο και η κρούστα της πίτσας είναι τραγανή και χρυσή. Τοποθετήστε το σε πιατέλα, δίσκο ή ξύλο κοπής. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κόφτη πίτσας ή μαχαίρι, κόψτε την πίτσα paneer σε φέτες. Στη συνέχεια σερβίρετε. Κατά το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με νιφάδες κόκκινου τσίλι και ρίγανη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο φρέσκο ​​βασιλικό στην πίτσα. Φτιάξτε ολόκληρη την πίτσα paneer με αυτόν τον τρόπο. Η ζύμη που περισσεύει μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ή να καταψυχθεί.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα