25.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Bullying: Τι να πεις στο παιδί σου που υπομένει εκφοβισμό

Όταν το παιδί σας υφίσταται εκφοβισμό, είναι απαραίτητο να προσφέρετε υποστήριξη, παρηγοριά και πρακτικές συμβουλές για να το βοηθήσετε να περιηγηθεί την κατάσταση. Δείτε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά με το παιδί σας για να αντιμετωπίσετε και να ανακουφίσετε την αγωνία του.

bullying8212 e1676231874212

«Λυπάμαι πολύ που το περνάς αυτό». 

Αναγνωρίστε τα συναισθήματά τους και επικυρώστε την εμπειρία τους. Το να τους ενημερώσετε ότι κατανοείτε και συμπονάτε την κατάστασή τους είναι ζωτικής σημασίας για τη συναισθηματική υποστήριξη.

«Δεν σου αξίζει να σου φέρονται έτσι».

Ενισχύστε ότι ο εκφοβισμός δεν είναι ποτέ αποδεκτός και ότι δεν φταίνε αυτοί για την κακομεταχείριση. Αυτό βοηθά στην οικοδόμηση της αυτοεκτίμησής τους και ενισχύει την αίσθηση της αυτοεκτίμησής τους.

«Είναι σημαντικό να το πεις σε κάποιον». 

Ενθαρρύνετέ τους να μοιραστούν την εμπειρία τους με έναν έμπιστο ενήλικα, όπως έναν δάσκαλο, έναν σχολικό σύμβουλο ή εσάς. Η αναφορά του εκφοβισμού μπορεί να οδηγήσει σε παρέμβαση και υποστήριξη από το σχολείο ή την κοινότητα.

“Πώς μπορώ να σε βοηθήσω;”

Ρωτήστε τι χρειάζονται από εσάς και πώς μπορείτε να βοηθήσετε. Είτε χρειάζονται συμβουλές, ένα αυτί που τους ακούει ή βοήθεια για την αντιμετώπιση του ζητήματος με τις σχολικές αρχές, το να δείξετε ότι είστε έτοιμοι να τους υποστηρίξετε είναι το κλειδί.

“Δεν είσαι μόνος.”

Διαβεβαιώστε τους ότι πολλοί άνθρωποι νοιάζονται για αυτούς και είναι εκεί για να τους υποστηρίξουν, συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας, των φίλων και του προσωπικού του σχολείου.

«Ας καταλήξουμε σε ένα σχέδιο».

Συνεργαστείτε για να αναπτύξετε μια στρατηγική για την αντιμετώπιση του εκφοβιστή, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την αποφυγή του εκφοβιστή, τη χρήση διεκδικητικής επικοινωνίας ή την αναζήτηση βοήθειας από τις αρχές.

«Θυμηθείτε τα δυνατά σας σημεία και τις θετικές σας ιδιότητες».

Υπενθυμίστε τους τα ταλέντα, τα επιτεύγματά τους και τι τους κάνει ξεχωριστούς. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και εξουδετερώνει τον αρνητικό αντίκτυπο του εκφοβισμού.

«Είναι εντάξει να νιώθεις αναστατωμένος».

Αφήστε τους να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και διαβεβαιώστε τους ότι είναι φυσιολογικό να αισθάνονται πληγωμένοι, λυπημένοι ή θυμωμένοι. Επικυρώστε τα συναισθήματά τους χωρίς να ελαχιστοποιήσετε την εμπειρία τους.

«Ασκήστε την αυτοφροντίδα».

Ενθαρρύνετε δραστηριότητες που τους βοηθούν να χαλαρώσουν και να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, όπως χόμπι, άσκηση ή να περνούν χρόνο με φίλους.

«Θα το περάσουμε μαζί». 

Τονίστε ότι είστε ομάδα και ότι θα αντιμετωπίσετε αυτή την πρόκληση μαζί. Αυτό τους παρέχει άνεση και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας.

sxolikos ekfovismos e1686641691902

Προσφέροντας αυτά τα υποστηρικτικά λόγια και τις πράξεις, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει τον εκφοβισμό και να καλλιεργήσει την ανθεκτικότητα, διασφαλίζοντας ότι θα αισθάνεται αξία και υποστήριξη σε μια δύσκολη στιγμή.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα