12.2 C
Athens
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024

Γαρίδες με σπανάκι: Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα

Αν αναζητάτε μια γρήγορη και υγιεινή συνταγή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας ή θα αποτελέσει ένα απολαυστικό γεύμα για την οικογένεια σας, οι γαρίδες με σπανάκι είναι η τέλεια επιλογή! Αυτή η νόστιμη συνταγή συνδυάζει τα οφέλη των θαλασσινών με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του σπανακιού, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση και χρώμα.

gsrides

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (κατεψυγμένες ή φρέσκιες)
  • 250 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ή εναλλακτικά γάλα καρύδας για υγιεινή επιλογή)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Μαϊντανός φρέσκος (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Γαρίδων: Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις αφήσει να ξεπαγώσουν και να στραγγίσουν καλά. Αν είναι φρέσκιες, απλώς καθαρίστε τες και αφαιρέστε τη κοιλιά.
  2. Σοτάρισμα Σκορδάκι: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να αναδειχθεί η αρωματική του γεύση.
  3. Προσθήκη Σπανακιού: Ρίξτε το σπανάκι στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί σε όγκο. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο σπανάκι, βεβαιωθείτε ότι έχει αποβάλει την περίσσεια υγρασίας.
  4. Γαρίδες και Κρέμα: Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ και να ψηθούν καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  5. Σερβίρισμα: Αφού η σάλτσα έχει πήξει ελαφρώς, απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτα. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και απολαύστε το!

1 garides

Αυτές οι γαρίδες με σπανάκι αποτελούν μια υπέροχη πρόταση για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα. Συνδυάζονται τέλεια με ρύζι ή ζυμαρικά, και σίγουρα θα γίνουν η αγαπημένη σας συνταγή! Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα