11.5 C
Athens
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024

Πιάτο ημέρας: Πεντανόστιμο ψαρονέφρι με μέλι και μπαχαρικά

Το ψαρονέφρι είναι ένα νόστιμο και τρυφερό κομμάτι κρέατος που προέρχεται από το χοιρινό. Η συνταγή αυτή συνδυάζει την γλυκύτητα του μελιού με τα αρώματα των μπαχαρικών, δημιουργώντας ένα μοναδικό πιάτο που μπορεί να ενθουσιάσει κάθε ουρανίσκο.

kreas 1

Υλικά:

  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • 4 κουταλιές σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας σόγια σος
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες ή ψιλοκομμένες)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Φρέσκα μυρωδικά (π.χ. θυμάρι ή δενδρολίβανο) για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μέλι, το ελαιόλαδο, τη σόγια σος, το σκόρδο, το πιπέρι, το κάρυ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μαρινάδα. Κόψτε το ψαρονέφρι σε φέτες και τοποθετήστε το στην μαρινάδα. Αφήστε το να μαρινάρει για τουλάχιστον 30 λεπτά (ιδανικά 2-3 ώρες) στο ψυγείο, ώστε να απορροφήσει όλα τα αρώματα.
  2. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα τηγάνι που μπορεί να μπει και στον φούρνο, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στραγγίστε το ψαρονέφρι από τη μαρινάδα και τοποθετήστε το στο τηγάνι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Φούρνος: Στη συνέχεια, ρίξτε τη μαρινάδα που περίσσεψε πάνω από το ψαρονέφρι και βάλτε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και να έχει ψηθεί πλήρως. Ελέγξτε αν είναι έτοιμο με ένα θερμόμετρο κρέατος (η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να φτάσει τους 70°C).
  4. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε το ψαρονέφρι από τον φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε τις φέτες ψαρονέφρι σε πιάτο, περιχύνοντας από πάνω με τη σάλτσα που σχηματίστηκε κατά το ψήσιμο. Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά και συνοδέψτε με ρύζι ή λαχανικά στον ατμό.

kreas

Αυτή η συνταγή δίνει ένα γεμάτο και αρωματικό πιάτο, ιδανικό για οικογενειακά δείπνα και για ειδικές περιστάσεις. Καλή όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα